Autor: Informer.rs

17.06.2021.

22:52

Foto: Tanjug/AP

Sport

HOLANĐANI SU SILA, A DAMFRIS NOVI SUPERSTAR! Austrija PRESLIŠANA u Amsterdamu! /FOTO/

Kristališe se prvi red favorita kako odmiče drugo kolo grupne faze, a ako su Italijani najveće otkrovenje, Holandija je odmah iza njih. Četa Franka De Bura dočekala je mečeve u Amsterdamu uz mnoštvo osuda zbog formacije, ali nakon dve pobede iz isto toliko mečeva imaju šest bodova i prolaz u narednu fazu takmičenja i to uz veoma ubedljivu igru! 

Informer

Holanđani su u prvom kolu savladali Ukrajinu, uz petominutni pad koncentracije, a danas je u Amsterdamu pala i Austrija i to veoma lako i ubedljivo sa 2:0 (1:0). 

Navikli smo od Holanđana da svaki turnir "pokažu" neku novu superzvezdu svetskog fudbala, a stopama prethodnika krenuo je Denzel Damfris koji je najbolji igrač Lala u dosadašnjem delu takmičenja sa dva gola i iznuđenim penalom! 

Informer

Počela je utakmica protiv Austrije baš kako su Holanđani želeli, Damfris je srušen na ivici kaznenog prostora, a glavni arbitar nije imao dileme i pokazao je na belu tačku. Loptu je namestio Memfis Depaj i lako pogodio za rano vođstvo koje je značajno usporilo nastavak meča. 

Morali su Austrijanci da se otvaraju kako je meč odmicao, a kazna  za to je stigla u 70. minutu kada je Damfris postigao drugi gol na turniru i postavio konačan rezultat 2:0!