Autor: Informer.rs

21.06.2021.

12:43

Foto: Reuters

Sport

ŠKOTSKA U ŠOKU! NAJBOLJI IGRAČ PROTIV ENGLESKE NE MOŽE NA HRVATE! Pozitivan je na koronu!

Gilmurov izostanak portiv Hrvatske (utorak, 21:00) na Hampden Parku biće veliki problem za selektora Stiva Klarka s obzirom da u timu nema adekvatnu zamenu!

- Škotski savez može da potvrdi da je Bili Gilmur pozitivan na virus korona. On će narednih deset dana provesti u izolaciji, zbog čega propušta utakmicu protiv Hrvatske -stoji u zvaničnom saopštenju.

Klark je preskočio Gilmura u porazu od Češke, ali je mladi vezista zatim impresionirao svojim izdanjem protiv Engleske čime je postao jedan od retkih igrača koji mogu da se pohvale da su u svojim debitantskim nastupima u startnih jedanaest poneli zvanje najboljeg igrača utakmice!

Pošto će provesti narednih deset dana u izolaciji, za Gilmura je turnir praktično završen. Škotska u utorak igra utakmicu za prolaz u osminu finala i ako ostvari pozitivan rezultat ostvariće istorijski uspeh s obzirom da je dosad ova zemlja samo dvaput učestvovala na završnom turniru kontinentalnog takmičenja. Poslednje je bilo 1996. godine i nikada dosad nije prošla prvu fazu.