Autor: Informer.rs

21.06.2021.

20:26

Foto:

Sport

BIVŠI DIREKTOR FIORENTINE OTKRIO! Odbili smo 40 miliona za Milenkovića od Junajteda! Vlahovićev otac mi rekao da mu je sin Batsituta!

U  intervjuu za Tutosport, stari direktorski mag se posbeno dokatao dvojice srpskih reprezentativaca koji su danas najvredniji igrači Fiorentine! Nikole Milenkovića i Dušana Vlahovića!

Informer

 

- Njih dvojicu smatram kao dve velike potvrde mog dobrog rada! U januaru, tokom moje poslednje sezone u klubu, Dela Vale i ja smo odbili 40.000.000 evra i bonuse za Milenkovića od Mančester Junajteda. I nisam imao strah da smo pogrešili -  počeo je priču Korvino.

Informer

 

Što se Vlahovića tiče, ni on nije bio sto odsto siguran...

- Uplašio sam ljude u kubu kada sam 2017. doveo dečaka 2000. godište iz zemlje van EU koji nije imao pravo ni da igra za prvi tim u tom trenutku. Platili smo Partizanu unapred 1.500.000 evra kako bismo ih odmah nagovorili da pristanu i da sklopimo dodgovor pre ostalih klubova koji su bili zainteresovani. Priznajem, i ja sam bio uplašen posle potpisivanja. A onda me je smirio Dušanov otac koji je prišao i rekao: ’Direktore, budite sigurni da ste doveli novog Batistutu u Firencu’. Odgovorio sam mu: ’Mislio sam da smo doveli novog Luku Tonija’. Sedeli smo u hotelskoj sobi i smejali se, sećam se kao juče da je bilo...Kada Dušan nije igrao konstantno u Fiorentini, pozvao me je novinar da me pita šta mislim. Rekao sam mu da bi Vlahović trebalo da bude starter. Kvalitet ne poznaje godine. Sada može da igra startnog centarfora u Juventusu, Liverpulu, Totenhemu. Spreman je za Juventus i bio bi idealan partner Dibali u napadu. Od Alegrijevih ideja bi zavisilo ko bi bio najistureniji. Sa Dibalom vam je u napadu potreban centarfor koji traži dubinu. Igrač Dušanovih karakteristika.

Informer

 

Na koju kupovinu i prodaju ste najviše ponosni?

- Na Luku Tonija koji je došao i postao Zlatna kopačka Evrope u Firenci. Mnogo sam ponosan na to. Iako je moj prijatelj Rino Foski (tadašnji direktor Palerma op.a. ) i dan danas ljut zbog tog transfera. Da su mi dozvolili da prodam Kjezu u Juventus kada je sve bilo dogovoreno 2019. godine, bio bih ponosan jer bih na tri prodaje Juventusu doneo klubu preko 100.000.000 evra! Felipe Melo 25.000.000 evra, Federiko Bernardeski i Federiko Kjeza po 40.000.000 evra.

Koje igrače iz Serije A bi danas voleli da dovedete u Vaše  Leće kada biste imali mogućnosti?

Kjezu i Vlahovića!