Autor: Informer.rs

22.06.2021.

22:50

Foto: Tanjug

Sport

HRVATI U OSMINI FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA! ŠKOTSKA KAO POSLEDNJA NAPUSTILA TAKMIČENJE! Sterling postavio Engleze na čelo grupe!

Sjajno veče, puno uzbuđenja za ljubitelje fudbala!

Englezi su obezbedili rano vođstvo u 12. minutu!  Sam je bio sjajni Sterling na drugoj stativi posle centaršuta Griliša i doveo svoj tim u vođstvo!

Informer

Nije da Česi nisu imali svoje šanse, pre svega preko Holeša u 28. i Součeka u 36. minutu, ali mreže su ostale mirne do odlaska u svlačionicu!

Sa druge strane, Hrvati su sjajno otvorili meč u 17. minutu posle odlične akcije! Nikola Vlašić je bio strelac! Lepo se snašao posle skoka Perišića, koji mu je asistirao! Vlašić je opravdao poverenje, a navijači Hrvatske su ga silno želeli u timu!

Informer

 

Nisu uspeli Hrvati da ostanu skoncentrisani do odlaska na odmor!

U 43. minutu Mekregor je bio strelac!1:1! Sjajan ujdarac sa ivice kaznenog prostora!

A onda scenu stupa Luka Modrić! Vođa, Kapiten! U 62.minutu igrač Real Madrida na asistenciju Kovačića postiže jajan gol! Spoljnom sa ivice kaznenog šesnaesterca! 

Informer

 

Ivan Perišić je u 78. minutu pogodio mrežu i osim što je bio asistent kod prvog, postao je strelac trećeg gola! Velika radost za selekciju Hrvatske!

Pobednik ove grupe, odnosno Engleska ide na drugog iz Grupe F, u kojoj su Francuska (4 boda), Nemačka (3), Portugal (3) i Mađarska (1), dok će Hrvatska igrati protiv drugog iz Grupe E u kojoj su Švedska (4), Slovačka (3), Španija (2) i Poljska (1)! 

Evo kako su stvari stojale pre mečeva! U slučaju remija, Češka bi bila prva u grupi jer je imala tri data i jedna primljen gol, naspram jednog datog Engleza i nijednog primljenog.

Što se tiče druge utakmice, za mesto među trećeplasiranim timovima koji nastavljaju takmičenje potrebna su bila sva tri boda, što znači da u slučaju remija ispadaju i Hrvati i Škoti.

HRVATSKA - ŠKOTSKA 3:1 (1:1)

Stadion: Hempden (Glazgov)           Gledalaca: 12.000

Sudija: Fernando Andres Rapalini

Strelci: Vlašić 17, Mekregor 43, Modrić 62, Perišić 78

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković - Juranović, Lovren, Vida, Gvardiol - Kovačić, Brozović - Perišić, Modrić, Vlašić - Petković

ŠKOTSKA (3-5-2): Maršal - Mektomini, Henli, Tirni - Odonel, Mekgin, Armstrong, Mekgregor, Robertson - Dajks, Adams

Informer

 

ČEŠKA - ENGLESKA 0:1 (0:1)

Stadion:Vembli (London)                  Gledalaca: 22.500

Sudija: Artur Dias (Portugal)

Strelci: Sterling 12, 

ČEŠKA (4-2-3-1): Vaclik - Coufal, Čelustka, Kalas, Boril - Holeš, Souček - Masopust, Darida, Jankto - Šik

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford - Voker, Stouns, Megvajer, Šo - Filips, Rajs - Saka, Griliš, Sterling - Kejn