Autor: Informer.rs

26.06.2021.

20:00 >> 23:36

Foto: Tanjug/AP

Sport

TRILER U OSMINI FINALA! Austrija NAMUČILA favorita, ali ITALIJA ide dalje!

Očekivalo se od Italijana mnogo više zbog učinka u grupnoj fazi, ali su Azuri pošteno razočarali u osmini finala EURA! Austrija je bila ravnopravan, ako ne i bolji rival, ali će nakon više od 120 minuta fudbala Italija u četvrtfinale - 2:1!

Informer

Meč je rešio Frank Kijeza golom u 91. minutu nakon što ga je Leonardo Spinacola pogodio u "trepavicu". Da bi posle samo 15 minuta i Mateo Pesina pogodio mrežu Austrije. Delovalo je da je meč gotov, ali je Austrija napala svim silama, Saša Kalajdžić je smanjio zaostatak na pet minuta pre kraja i postavio konačnih 2:1!

Austrijanci su poveli sredinom drugog poluvremena, Arnautović je iskoristio pas Davida Alabe i postigao gol, ali je VAR to poništio zbog ofsajda. 

Italijani su bili znatno bolji rival u drugom poluvremenu, ali bez konkretnog učinka. Najbolju "šansu" imao je Ćiro Imobile kada je opalio po lopti sa više od 25 metara i pogodio rašlje, ali se lopta nije odbila u gol. 

Informer

U drugom poluvremenu, Austrija je bila mnogo bolja, pretili su iz kontre, ali i pozicionog napada. Ipak, Bonići i Ačerbi su bili sigurni u odbrani, a Donaruma je i četvrti put na Evropskom prvenstvu sačuvao svoju mrežu.

ITALIJA - AUSTRIJA  2:1 (0:0)

Stadion: Vembli, London        Sudija: Entoni Tejlor, Engleska

ITALIJA (4-3-3): Donaruma - Di Lorenco, Bonuči, Ačerbi, Spinacola - Verati, Žoržinjo, Barela - Berardi, Imobile, Insinje
Selektor: Roberto Manćini

AUSTRIJA (4-3-2-1): Bahman – Lajner, Dragović, Hintereger, Alaba – Lajmer, Šlager, Grilič – Zabicer, Baumgartner - Arnautović
Selektor: Franko Foda

Tok meča

Drugi produžetak:

15. minut - DRAMA, DRAMA! GOOOOOOOOOOOOOOL! Austrija smanjuje prednost Italije - 2:1 preko SAše Kalajdžića!

112. minut - Nova šansa za Austrijance, pokušao je Ksaver Šlager i ponovo Donaruma!

110. minut - AU! Mogla je Austrija da se vrati u meč, šutirao je Kalajdžić sa desetak metara, ali je Donaruma bio neverovatan!

Informer

106. minut - Počeo je drugi produžetak!

Prvi produžetak:

105. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Sve je rešeno na Vembliju, Mateo Pesina je savladao Bahmana za 2:0!

97. minut - Povukla se Italija nkon postignutog gola, Foda je na teren poslao Kalajdžiča, totalna ofanziva Austrije - 1:0!

91. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Italija neverovatnim golom Federika Kijeze! Šok na startu prvog produžetka - 1:0! Spinacola je u "trepavicu" pogodio napadača Juventusa koji je primirio loptu i savladao Bahmana!

Informer

Drugo poluvreme:

90. minut - Još pet minuta igre! 

85. minut - Potpuno je opao ritam utakmice u finišu meča, pokušao je Manćini sa izmenama, dok Foda još uvek drži istih 11 na terenu!

80. minut - Još deset minuta fudbala u regularnom delu utakmice! Italija iza sebe ima nagorih 45 minuta na EURU, dok je Austrija odigrala bez greške!

75. minut - Srušen je Lajner u kaznenom prostoru Italije, ali je Tejlor samo odmahnuo rukom, mogao je ovo lako da bude i penal!

70. minut - Oslobodila se Austrija u nastavku i sve češće je na polovini Azura. Zabicer je maločas oprobao udarac sa oko 17 metara.

65. minut - Savladao je Arnautović Donarumu, eksplodirao je Vembli, ali je VAR poništio njegov gol!

Informer

63. minut - Povukao je Domeniko Berardi kontranapad Azura, izašao je Dragović na vreme i presekao kontru!

59. minut - Bezidejna igra Italije u drugom poluvremena, Austrijanci su opasniji, ali bez previše opasnosti po golmane!

53. minut - Ponovo je bilo opasno pred Donaruminim golom, šutirao je Alaba posle prekida, ali je lopta otišla tik preko gola!

49. minut - Sevnula je kontra AUstrije preko Arnautovića, ali je napadač Šangaja bio sebičan, Grilič je bio sam na drugoj stativi sam, ipak, Arnautović je odlučio da šutira - 0:0!

Informer

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme!

43. minut - Preti Italija sada posle prekida, zahvatio je DI Lorenco loptu glavom, ali je Imobile zakasnio na drugoj stativi, ostaje 0:0!

38. minut - Još jedan nezgodan sudar, sada je Baumgartner naleteo na Donarumu, a napadač Austrije izvukao je deblji kraj.

33. minut - BOMBA Ćira Imobilea, ostao je Bahman ukopan u mesto, ali je lopta pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa! Da je ušla, bio bi ovo najlepši pogodak prvenstva!

Informer

30. minut - Posle pola časa fudbala Italija je ostavila bolji utisak, za sada nedovoljno za vođstvo. Sa druge strane, Austrija se povukla na svoju polovinu i vrebaju šansu preko Arnautovića iz kontre - 0:0!

25. minut - Nova dobra šansa za Italijane, sada su pokušali Imobile i Insinje, ali ponovo dobra reakcija austrijske odbrane!

20. minut - Uzvraćaju Austrijanci sada sa druge strane, bio je Arnautović u dobroj situaciji, ipak, nije se napadač Šangaja najbolje snašao pred golom Azura!

17. minut - Najbolja prilika za Italijane u dosadašnjem delu meča, pokušao je Nikolo Barela, ali je Bahman nogama uspeo da zaustavi njegov udarac sa ivice kaznenog prostora - 0:0!

Informer

13. minut - Pravo niotkuda probio je Spinacola po levoj strani, ali je bek Azura slabo šutirao, ostaje 0:0!

11. minut - Prava uspavanka na startu meča, Austrija se povukla nakon uvodog pritiska, dok Italijani kombinuju u poslednjoj liniji!

7. minut - Nezgodan sudar Imobilea i Bahmana, pokušao je Verati dugom loptom da pronađe svog napadača, ali je golman Austrije izašao na vreme - 0:0!

4. minut - Konkretnija igra Austrije na startu utakmice, Italijani za sada ne uspevaju da izađu na protivničku polovinu! 

1. minut - Utakmica je počela!

20:26 - Ranije danas mesto u četvrtfinalu obezbedili su Danci koji su deklasirali Vels sa 4:0! 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice osmine finala Evropskog prvenstva između Italije i Austrije. Sve detalje sa Vemblija i ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!