Autor: Informer.rs

01.07.2021.

07:40

Foto:

Sport

UZBUNA U KATALONIJI! Strepnja! Leo Mesi više nije igrač Barselone!

Podsećanja radi, Lionel Mesi je letos podigao svet na noge, jer je želeo da ode, ali sada je slobodan i može da bira.

U ponoć između 30. juna i 1. jula je postao slobodan, pošto su njegovi pregovori sa Barselonom  oko produženja saradnje i dalje u toku.

Mesi je stigao u Evropu iz Argentine 2000. godine. On je tada potpisao ugovor na čuvenoj salveti i do danas nije bio bet ugovora.  

Informer

 

Gde će nastaviti karijeru? Dobro obavešteni novinari poput Giljema Balaga najavljivali su da bi sve moglo da bude završeno i pre jula, ali ipak nije ispalo tako.

Mesi je trenutno sa reprezentacijom u Brazilu, gde će za dva dana igrati četvrtfinale Kopa Amerike protiv Ekvadora.Svi se pitaju da li će istati u Barseloni. 

Giganti stoje u redu i jedva čekakaju da krenu. Ranije se spekulisalo o mogućem odlasku u Mančester siti kod Pepa Gvardiole, ali se pominjao i Pari Sen Žermen, koji svakako kože da ga plati. 

Informer

Mesi prema aktuelnom ugovoru zarađuje preko 70.000.000 evra godišnje kada se računa fiksna i varijabilna zarada zahvaljujući ogromnim bonusima za lojalnost. Na bruto nivou Argentinac košta klub blizu 140.000.000 evra godišnje. Ali, Barselona je trenutno u finansijskim problemima i taj ugovor je sigurno kamen oko vrata, razlog zašto još nije produžio saradnju sa Barslom. 

Informer

 

Teško je za očekivati da mu Barselona ponudi iste uslove, s obzirom na probleme u klubu ali i činjenicu da ima 34 godine. U vskaom slučaju, dok ne parafira produženje saradnje trajaće strešnja u Kataloniji.

Bonus video