Autor: Informer.rs

06.07.2021.

20:52 >> 21:57

Foto:

Sport

POČELA JE LIGA ŠAMPIONA! Šiptari PONIŽENI u Mađarskoj! Borac sačuvao šanse za PROLAZ! /VIDEO/

Počela je nova sezona Lige šampiona utakmica u okviru prvog kola kvalifikacija, a svi favoriti opravdali su svoje uloge na startu takmičenja. 

Previše grešaka za ovaj nivo takmičenja napravio je banjalučki Borac na gostovanju u Rumuniji! Previše bi to bilo i za Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a pogotovo za elitno klupsko takmičenje. Umeo je Kluž da kazni sve propuste u poslednjoj liniji Borca i na kraju slavi sa 3:1. 

Informer

Deluje da je arbitar Kapuis "pogurao" Kluž ka pobedi kada je u 11. minutu prestrogo svirao penal za Rumune, Daek je promašio, ali je Omrani naleteo na odbitak i savladao Lakića. 

Posle samo 15-ak minuta Daek se iskupio i posle loše procene je Milojevića duplirao prednost svog tima. Ipak, nije se Borac predao do kraja prvog poluvremena te je grčki internacionalac Moraitis u 45. minutu smanjio na 2:1. 

Konačan rezultat postavio je Sigurđson u 60. minutu na asistenciju, najboljeg aktera današnjeg susreta Daeka - 3:1!

Ferencvaroš je na svom terenu sa 3:0 (0:0) razbio predstavnika lažne države Prištinu i tako faktički obezbedio prolaz u narednu rundu. Strelci za mađarski tim bili su Nguen, Mae i Blažič. 

Informer

Estonska Flora je uz mnogo muke slomila otpor Hiberniansa pošto je Sapinen golovima u 75. i 89. minutu doneo vrednu pobedu svom timu - 2:0.

I HJK iz Helsinkija bio je siguran na svom terenu i sa 3:1 savladao je Budućnost iz Podgorice, a sve je bilo rešeno već u prvih 45 minuta. Mrežu Podgoričana je načeo Riski u 5. minutu, a posle 13 je već bilo 3:0 golovima Vanečića i Saksele. Uspeo je Raičković u 35. da ublaži poraz Plavih i sačuva kakvu takvu šansu za prolaz dalje. 

Fudbaleri slovenačke Mure slavili su na teškom gostovanju u Skoplju i uspeli da savladaju Škendiju sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Bobičanes sa bele tačke u 28. minutu.