Autor: Informer.rs

14.07.2021.

14:14

Foto: Tanjug

Sport

MILIJARDE SE VRTELE OKO EVROPSKOG PRVENSTVA! Italijanima se I TE KAKO isplatila pobeda!

Konsultantska kuća je istakla da je trijumf Italijana uticao na skok poverenja i potrošnje građana, podstaknutim još na sam dan finala! Sreća navijača posle pobede Azura mogla bi da dovede do još većeg uvećanja potrošnje, posebno kada su u pitanju ishrana, piće, alkohol, duvan, prevoz, razonoda, kultura i hotele!

Potencijalno povećanje vrednosti igrača italijanske reprezentacije moglo bi da premaši  54 odsto. U ekipi se izdvajaju imena poput Đanluiđija Donarume ili Federika Kjeze, koji bi mogli da potpišu unosne sponzorske ugovore zahvaljujući nastupima na Euru. Igrači će dobiti bonus za osvojeni pehar od 24.000.000 evra, što takođe ulazi u pomenuti deo BDP.

Informer

 

Procenjuje se da je u Velikoj Britaniji, čija je jedna od selekcija (Engleske) igrala u finalu, ekonomija porasla za više od 1.000.000.000 evra u poslednjih mesec dana samo zbog povećane prodaje alkohola, karata i hrane na stadionima, ali i još 700.000.000 potrošenih na alkohol u istom veremenskom periodu van stadiona.

Informer

 

"Trijumf Italije je značajan događaj za zemlju, posebno posle teškoća sa kojima se suočavala tokom prošle godine, jer je jedna od regija koja je najviše pogođena pandemijom. Ova prekretnica nesumnjivo je oživela nacionalni duh, vraćajući tako poverenje i potrošnju potrošača", rekla je Tereza de Lemus.