10.08.2021.

19:12

Foto: partizan.rs

Sport

PAZARCI SE OGLASILI! Ograđuju se od ŽUTE KUĆE, ali NE i od Nasera Orića

- Ružno je da se traga za novim senzacionalnim detaljima, jer su im postojeći nedovoljni. U nedelju, na tribinama našeg stadiona nije bilo spornog transparenta, a ni povika uz pominjanje 'žute kuće'. Nažalost, taj transparent istaknut je na ovom stadionu u neko drugo vreme, pre deset ili više godina. Tada, a i sada za nas je to neprihvatljivo - navedeno je u saopštenju.

Klub iz Novog Pazara dodao je da na stadionu, utakmicu s Partizanom nisu gledali samo njihovi navijači, već i neutralni ljubitelji fudbala, službena lica, policija i žandrmerija, koji mogu da posvedoče da li je taj transparent viđen.

- Naravno da neće jer ga nije ni bilo! Neko je zlonamerno izvukao tu fotografiju i stavio je u kontekst aktuelnog trenutka - saopštili su Novopazarci.

Čelnici pazarskog superligaša naveli su da je jedini zaključak da neko svesno i s namerom želi da skrene pažnju u drugom smeru.

- Hoće da skrenu pažnju s našeg, uvereni smo objektivnog saopštenja, u kojem ništa nismo zaobišli i nikoga od krivice amnestirali. Samo ko to ne želi, u našem saopštenju nije pronašao ili nije želeo da nađe da smo jasno osudili ponašanje dela naših navijača i da je ono direktna posledica ispada začetih na delu tribine gde su se nalazile pristalice Partizana - istakli su Pazarci.

Oni su još jednom osudili svaki vid nasilja i poručili da će se zajedno sa ostalim klubovima boriti da zauvek budu proterani nacionalizam i politika sa stadiona u Srbiji, ali kako su dodali, ne mogu da pređu ćutke preko loše namere da se prošlost koristi kao argument u pokušaju dalje degradacije tog kluba.

- Falsifikovanje stvarnog trenutka neće nas izvesti na pravi put i neće staviti tačku na čitav slučaj, a ona mora da bude zajednički cilj svih nas koji smo u fudbalu. Naš jeste - stoji na kraju saopštenja Fudbalskog kluba Novi Pazar.