Autor: Informer.rs

11.08.2021.

09:49

Foto:

Sport

Čelsi i Viljareal se bore za prvi evropski trofej u sezoni!

Tradicionalni okršaj osvajača Lige šampiona i Lige Evrope za pehar Superkupa ove godine odigraće se u prestonici Severne Irske.

Informer

 



Londonski velikan ima mnogo više iskustva, pošto se za ovaj trofej borio četiri puta - 1998, 2012, 2013. i 2019. "Plavci" su ga osvojili samo jednom, i to pre 23 godine. S druge strane, španskom prvoligašu ovo će biti debi u Superkupu Evrope. Oni su prošlog maja pobedom na penale protiv Mančester junajteda slavili u finalu Lige Evrope i došli do prve titule u istoriji kluba.

Informer

 



Strelac pobedonosnog gola za Čelsi u finalu elitnog takmičenja protiv Mančester sitija bio je Kaj Haverc, koji i sada najavljuje uspeh svog tima.

- Svi kao klinci sanjamo da osvajamo Ligu šampiona, a mi ćemo u narednoj sezoni imati šansu da pehar odbranimo. Želimo da nastavimo sa osvajanjem trofeja u novoj sezoni. Imamo dobru ekipu i spremni smo za to - kaže Haverc.

Jedan od najboljih igrača Viljareala, Đerar Moreno ne pomišlja na predaju iako su Englezi favoriti.

- Imamo jakog rivala pred sobom, ali to je bio i Junajted u finalu Lige Evrope. Verujemo u sebe i uzbuđeni smo pred novi izazov - naglašava Moreno.

Bonus video