Autor: Informer.rs

16.08.2021.

19:11

Foto:

Sport

MOLDAVCI OSTALI DOSLEDNI! Šiptaru ZABRANJEN nastup u LIGI ŠAMPIONA! Ne priznaju LAŽNU DRŽAVU!

Nažalost, neće doći do balkanskog klasika i derbija između Dinamo Zagreba i Crvene zvezde, ali po svemu sudeći, meč hrvatskog tima sa Šerifom biće dovoljno tenzičan da "zadovolji standarde". 

Informer

Glavni problem pred duel Šerifa i Dinama je viza za Lirima Kastratija koji ima dokumenta lažne države Kosovo koju Moldavija ne priznaje kao zasebnu državu. Moldavci su odbili da mu dozvole ulazak u zemlju, a juče je stiglo i zvanično saopštenje iz Kišinjeva. 

- Ovim putem obaveštavamo javnost i navijače o tome da je Dinamo uputio Moldaviji molbu pre nekoliko dana da moldavska država igraču prvog tima Dinama Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova, odobri izdavanje vize za ulazak u Moldaviju s ciljem učestvovanja igrača na utakmici plej-ofa Lige šampiona između Šerifa i Dinama - piše u saopštenju Dinama. 

Stvorilo se mnogo buke oko Kastratija koji neće moći da igra na gostovanju Šerifu. Pored toga, on se tokom vikenda na meču Dinama i Gorice srušio na teren nakon što je kolabirao zbog velikog napora u domaćem prvenstvu. 

Dinamo i FS Hrvatske su brzo reagovali kod UEFA tim povodom. Ipak, ni Evropska fudbalska unija nije uspela da im pomogne - Kastriti neće igrati za Dinamo naredne sedmice protiv šampiona Moldavije.

Informer

- Nakon intenzivnih kontakata kluba sa HNS i UEFA, u nedelju smo dobili odgovor da moldavska država ne može da odobri ulazak igrača u Moldaviju. Dinamo izražava žaljenje što igrač nije dobio pozitivan odgovor u kontekstu putovanja u Moldaviju. Igrač Dinama nažalost zbog političkih razloga nije dobio mogućnost da dođe u priliku da realizuje svoje sportske ciljeve - podvukli su Modri. 

Meč Šerif - Dinamo Zagreb igra se u utorak 17. avgusta od 21.00 časova.