Autor: Informer.rs

18.08.2021.

16:20

Foto: Starsportphoto

Sport

ILIĆ PROMOVISAN U ČUKARIČKOM! Evo šta je rekao o ZVEZDI i PARTIZANU!

Na Banovom Brdu je upriličena promocija Saše Ilića mesto šefa stuke Čukaričkog, koji će debitovati gostovanjem u Kragujevcu protiv Radničkog u subotu 21. avgusta od 16.55.

Informer

 

Pre svega bih zahvalio FSS-u što nije napravio nijedan problem prilikom mog dolaska u Čukarički. Sporazumno smo raskinuli saradnju sa Savezom na obostrano zadovoljstvo, zato sam rekao da su mi izašli u susret i da mi nisu pravili problem prilikom dolaska u Čukarički! Da sam mogao da biram kao početnik, to bi bio Čukarički. Imao sam jedan jedini problem, a to je FSS, koji je rešen bez problema. Čukarički je idealan za trenera početnika, iako sam dve godine u ovom poslu, i odmah upisao za profi licencu, bio sam selektor mladih kategorija, a takođe i pomoćnik A selektoru Stojkoviću. - rekao je Saša Ilić.

Naravno, bilo je pitanja koja su se odnosila Partizan..

- Svi znaju koliko je meni Partizan u srcu, ali sada sam u Čukaričkom i sve što radim, radim za Čukarički! Daleko je Crvena zvezda sada, moja razmišljanja su sada okrenuta ka Radničkom - - rekao je Ilić, kojeg duel sa šampionom Srbije očekuje za desetak dana!

Informer

 

Upitan je o tome kako će se osećati kada bude zaigrao protiv Partizana.

- Daleko je do meča sa Partizanom, ima i par meseci, u ovom trenutku sam fokusiran na Radnički. Malo je i neprimereno da pričamo o Partizanu, svi znaju koliko meni znači Partizan, ali sada sam fokusiran samo na Čukarički - istakao je Ilić.

On ističe da ima pozitivnu tremu...

Imam pozitivnu trenu, i kao igrač sam imao tremu, ali strah nemam. Verujem da ću napraviti rezultate i igru po kojima će Čukarički biti prepoznatljiv. Ja sam sa mnogima iz Čukaričkog igrao, poznajem ih, to su sve talentovana deca, imaju kapacitet, a na meni je da ih podignemo na neki nivo za Čukarički. Pri odabiru stručnog štaba sam se vodio time da su svi ti ljudi iskusni u poslu da rade dugo, više od 10 godina. Veličko Kaplanović koji više od 20 godina gradi svoju trenersku karijeru i sa kojim su mnogi radili u Čukaričkom, Milorad Peković, koji je gradio trenersku karijeru u FSCG i poslednje dve godine Darko Obradović kao kondicioni trener, i Oliver Kovačević koji je dugo u klubu, Bojan Milinković kao analitičar. Mislim da sam odabrao prave ljude koji će pomoći i meni i Čukaričkom da beleži dobre rezultate.

Informer

 

Ilić kaže da je gledao mečeve protiv Hamarbija...

Gledao sam dok se ovo nije izdešavalo sa mnom i Čukaričkim. Čuka je spoj iskusnih igrača i talentovane dece, većinu momaka poznajem iz igračkih dana i kao trener. Na njima je da rade mnogo jako da bi napravili rezultat! Te dve utakmice različite protiv Hamarbija su pokazale kako Čukarički treba da igra, samo treba ponavljanja. Sigurno nije izgledalo kako je trebalo u Švedskoj, ali ekipa Čukaričkog je pokazala da može da igra, samo da takvih utakmica kao u Beogradu bude što više - istakao je Ilić, koji je na pitanje o eventualnim pojačanjima rekao da o tome treba da priča sa direktorom Vladimirom Matijaševićem, ali da smatra da Čukarički ima kvalitetnu ekipu.

Ugovor sa Sašom Ilićem potpisan na dve godine.