Autor: Informer.rs

21.08.2021.

12:07

Foto:

Sport

UVEK SAM ZNAO - SRBIJA I NIŠTA DRUGO! Piksijev DEBITANT Mile Svilar RASPALIO navijače!

Dočekala je Srbija sa oduševljenjem vest da će među stativama nacionalnog tima stajati novi golman - Mile Svilar. Još jedan srpski sin koji je kao mlad napustio zemlju ili rođen u inostranstvu prošao mlađe kategorije druge države, ali u zrelim godinama odlučio da brani boje Srbije! 

Informer

Mile Svilar, golman Benfike i jedan od najtalentovanijih mladih čuvara mreže na svetu dobio je debitantski poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija za predstojeći FIFA "prozor" koji je na programu u septembru, a Sportklub je tim povodom porazgovarao sa Svilarom. 

- Uvek mi je, otkako sam počeo da se bavim golmanskim pozivom, u glavi bilo da ću jednog dana da branim za A tim Srbije. I, kad se ukazala šansa… Priča ide ovako, direktor reprezentacije Dika Stojanović razgovarao je sa mojim ocem i pomenuo mogućnost da se pridružim Srbiji. Signal je, naravno, odmah poslat u glavni grad Portugala, odmah sam se saglasio. No, papiri su se isprečili i nisam putovao u Japan. Posedovao sam jedino belgijsku putnu ispravu, pošto mi je srpski pasoš davno izgoreo prilikom požara u našoj kući. Usledili su koraci ka dobijanju neophodnih dokumenata kako bih se stavio pod kontrolu stručnog štaba Srbije za reprezentativne aktivnosti u septembru… Pre desetak dana pozvali su me iz ambasade u Lisabonu da preuzmem pasoš - rekao je Svilar. 

U Portugalu su mu društvo pravili Ljubomir Fejsa i Andrija Živković. Brzonogi ofanzivac je uspeo da oživi karijeru u PAOK-u i zaslužio poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija, te će Živković i Svilar ponovo deliti svlačionicu. 

Informer

- Super smo se družili u Lisabonu, često smo na telefonskoj liniji. Ljutnuo se, bogami Andrija što ga nisam obavestio onog dana kada sam dobio poziv selektora Stojkovića, a ja se pravdao kako sam čekao da se službeno objavi na sajtu FS Srbije. Nekoliko sekundi za kritike, onda i čestitka za dolazak u reprezentaciju Srbije, uz poruku: Sad spremaj pesmu. I, biće pesma, takav je običaj kad neko prvi put uplovi, pevaću Cecin Beograd, pa kome se dopadne.

Ipao, u Benfiki je sklopio i novo prijateljstvo, a posebno ističe Harisa Seferovića. 

- Haris je ljudina, moj najbolji prijatelj u Benfiki - ističe Svilar.