Autor: Informer.rs

21.08.2021.

14:44

Foto:

Sport

RASPISANA POTERNICA ZA BIVŠOM ZVEZDOM MANČESTERA! Fudbaler umešan u VELIKU PLJAČKU!

Stigao je Anderson svojevremeno kao veliko pojačanje u Mančester junajted, ali nikada nije opravdao potencijal o kom se govorilo. Ipak, poslednjih dana je u centru pažnje medija, ali ne zbog fudbala. 

Kako prenose brazilski mediji Anderson je osumnjičen da je organizator velike pljačke koja se dogodila prošle godine, a Ministar unutrašnjih poslova države Rio Grande označio kao jednog od članova kriminalne bande koja hara u toj brazilskoj regiji.

Grupa čiji je Anderson član provalila je u sistem "Santander" banke i ukrala 35 miliona dolara od komšanije za metalurški inženjering "Gerdau". Novac je potom "opran" u 11 transfera, a od njega je kupljena kriptovaluta. 

Andersona je u priču upetljalo kretanje kriptovaluta, odnosno njegova kompanija koja se bavi kriptovalutama. Policija je čak upala i u njegov stan prošle godine kako bi našli dokaze o pljački. 

Bivši fudbaler se trenutno nalazi u turskoj i čim bude kročio na teritoriju Brazila biće uhapšen. Takođe, sve njegove bankovne račune policija je blokirala. U međuvremenu se oglasio njegov advokat koji je poručio da je njegov klijent žrtva, a ne krivac u ovom slučaju o kojem bruje brazilski mediji.