Autor: Informer.rs

25.08.2021.

19:02

Foto: printscreen

Sport

FUDBAL JE LAK KADA SI VELJKO BIRMANČEVIĆ! Malme će ZARADITI najmanje 30.000.000 evra zbog SRBINA!

Srbin je praktično sam uveo Malme u Ligu šampiona, a havlospevi na račun brzonogog ofanzivca pljušte sa svih strana! 

Jedan od ljudi koji su insistirali na njegovom dovođenju bio je Danijel Anderson. Sportski direktor Malmeao "otvorio" se za Birmančevića i dao 1.000.000 evra. Ispostaviće se kasnije, jedna od najvećih "krađa" u Evropi. 

Informer

- Pre meča sa Ludogorecom mi je prišao i rekao: „Direktore, lako je, fudbal je lak" - ispričao je Anderson posle revanša sa Ludogorecom. 

Danski reprezentativac Andres Kristensen bio je oduševljen izdanjem u Razgradu, ali stubu Malmea ponestalo je rečima kojima bi hvalio Birmančevića. 

- Čim je došao, videli smo da je drugačiji. Ubrzava kad mu je lopta u nogama, direktno napada protivnika. Puca iz svih pozicija. Dugo nismo imali takvog fudbalera. Savršeno se uklopio. Kad bi svi na terenu igrali isto, fudbal bi bio dosadan, ali Veljko donosi razliku i kako vreme odmiče sve je bolji. Valja imati na umu da mu je Malme prvi inostrani klub u karijeri, da je morao da uči engleski, ali je definitivno poseban fubdaler. Sjajno pojačanje - rekao je Kristensen. 

Informer

Ni trener Malmea Jon Dal Tomason nije odoleo da pohvali svog pulena. 

- Zaista je poseban. Birmančević poseduje instinkt za davanje golova. Svaki klub na svetu bi poželeo igrača koji trese mreže. A Veljko baš to radi. Dopada mu se život u Malmeu. Tek je stigao, navikava se polako na nas, u prvih mesec dana bilo mu je očigledno teško da prihvati novi stil fudbala, novog trenera i drugačije zahteve na treninzima, međutim, sad se sa svim nosi lagano - objašnjava Jon Dal Tomason.