Autor: Informer.rs

25.08.2021.

23:43

Foto:

Sport

POZNATA EVROPSKA ELITA! Šahtjor POSLEDNJI učesnik Lige šampiona!

To je to! Poznata je ovogodišnja fudbalska elita i svi učesnici Lige šampiona, a poslednji tim koji je izborio "vizu" je Šahtjor! Ukrajinski tim je remizirao sa Monakom 2:2 što je bilo dovoljno da prođu dalje budući da su u Kneževini slavili sa 1:0. 

Ranije danas Ligu šampiona su izborili Šerif i Salcburg, dok je juče to pošlo za rukom Jang Bojsu, Malmeu i Benfici, a tako je i zatvoren krug ekipa koje su kroz kvalifikacije "upale" među evropske fudbalske velikane. 

Informer

Budući da su svi klubovi učesnici Lige šampiona poznati, određeni su i "šeširi" po kojima će biti izvlačene grupe za jesenji deo takmičenja. Timovi su podeljeni u četiri šešira po osam ekipa, a u grupnoj fazi ne mogu igrati timovi iz iste lige. 

Prvi šešir: Bajern Minhen (Nemačka), Mančester siti (Engleska), Atletiko Madrid (Španija), Čelsi (Engleska), Viljareal (Španija), Inter (Italija), Sproting Lisabon (Portugal), Lil (Francuska). 

Drugi šešir: Real Madrid (Španija), Barselona (Španija), Juventus (Italija), Mančester junajted (Engleska), Pari Sen Žermen (Francuska), Liverpul (Engleska), Sevilja (Španija), Borusija Dortmund (Nemačka). 

Treći šešir: Porto (Portugal), Belfika (Portugal), Ajaks (Holandija), Šahtjor (Ukrajina), RB Lajpcig (Nemačka), Red Bul Salcburg (Austrija), Atalanta (Italija), Zenit (Rusija). 

Četvrti šešir: Bešiktaš (Turska), Dinamo Kijev (Ukrajina), Klub Briž (Belgija), Jang Bojs (Švajcarska), Milan (Italija), Malme (Švedska), Volfsburg (Nemačka), Šerif (Moldavija).

Žreb je na programu sutra u Istanbulu!