Autor: Informer.rs

27.08.2021.

15:26

Foto:

Sport

RONALDO NAPUSTIO ITALIJU! ALEGRI potvrdio Kristijanov ODLAZAK!

Portugalac Kristijano Ronaldo i Juventus su se razišli! Računa italijanski gigant na 25.000.000 evra koliko traže na ime obeštećenja.

Kada im Siti pošalje taj novac, rešiće se troška od oko 70.000.000 evra godišnje koliko ih košta njegova plata.

Informer

 

Odlazak Ronalda je danas na konferenciji za medije potvrdio i trener Masimilijano Alegri!

- Pričao sam juče sa Ronaldom i on mi je tada rekao da nema nameru da više igra za Juventus. Želi da ode što pre. Zato neće biti pozvan za meč sa Empolijem. Ni juče nije trenirao. Apsolutno nisam razočaran. Kristijano je doneo odluku kakvu je želeo. Svi dođu i odu, takav je život profesionalaca. Juventus je imao velikane poput Omara Sivorija, Mišela Platinija, Zinedina Zidana, Alesandra Del Pjera ili Đanluiđija Bufona koji su odlazili iz kluba. Tri godine je Ronaldo bio ovde, dao je svoj doprinos, bio na raspolaganju Juventusu i sada je rešio da ode. Uradio je dosta za klub, on je veliki šampion i želim mu svu sreću. Nama u Juventusu su sada bitni samo igrači koji žele da igraju ovde - rekao je Alegri.

Informer

 

Ronaldo se ukrcao u svoj privatni avion u Torinu i napustio je Italiju. Još se ne  zna u kojem prvacu se zaputio. Šuška se da će Ronaldo u Mančester morati da pristane na platu manje od 20.000.000 evra po sezoni i ugovor na samo dve godine....

Pep Gvardiola je danas takođe imao konferenciju za medije...

- Pokušali smo da da otvorimo vrata pregovora sa Totenhemom za Kejna ali oni nisu želeli da pregovaraju. I tu je bio kraj. Nismo ni poslali ponudu jer nije došlo do pregovora. Ronaldo je koliko znam i dalje igrač Juventusa. Sve što mogu da kažem je da je ostalo još tri ili četiri dana tokom kojih svašta može da se desi. Iz mog ugla gledanja, Ronaldo je uz Mesija i nekolicinu jedan od retkih fudbalera koji može da bira gde će da igra - rekao je Pep Gvardiola.