Autor: Informer.rs

28.08.2021.

12:47

Foto: AP/Photo

Sport

BRAZIL I PORTUGAL SE OTIMAJU ZA NJEGA, A ON PLANIRAO DA BUDE DILER! Filmska priča TALENTOVANOG veziste!

Mateus Nunjes nije imao blistavu budućnost kada je bio dečak budući da je njegova majka očekivala da će postati kriminalac, ali je fudbaler rođen u Brazilu ispunio dečački san.

Nunjes je 2019. godine stigao u Sporting, a sa Lavovima je prethodne sezone osvojio titulu u Portugalu. Ipak, sada je pred njim najteža životna odluka koja se odnosi na reprezentaciju. 

Da li će u budućnosti nositi dres Brazila u kom je rođen ili Portugala u kom se afirmisao zavisi od njega. Za nekoga od koga se očekivala "kriminalna karijera" nije mala stvar da se dve fudbalske velesile otimaju za njega. 

- Odrastao sam bez oca, zbog toga sam bio odgovoran. Majci nikad neće biti jasno kako nisam završio kao diler droge ili lopov. Neki moji bivši prijatelji krenuli su tim putem - govorio je Nunjes. 

Brazilski selektor Tite mu je prethodnih dana poslao poziv u A reprezentaciju njegove zemlje, ali... Odmah je reagovao Fernando Santoš, koji takođe ima broj telefona mladog igrača. On mu je javio da ukoliko odbije ponudu Brazila, može uskoro da očekuje poziv u A reprezentaciju Portugala!

Nunjes je rođen u Brazilu, ali je fudbalsko ime stekao u Portugalu, a u avgustu 2021. godine dobio je i pasoš te zemlje nakon deset godina života.