Autor: Informer.rs

28.08.2021.

15:23

Foto: Tanjug/AP

Sport

ARSENAL TONE I IGRA SE SA UGLEDOM! Petarda Sitija! Topdžije ZAKUCANE za dno!

Košmar u Londonu! Navijačima Arsenala deluje kao da spavaju i da čekaju da neko prekine horor koji se dešava oko Topdžija! Londonski velikan doživeo je i treći vezani poraz u Premijer ligi, zakucan je za dno tabele i čini se da će se pre boriti za opstanak nego za Evropu. 

Danas ih je na premijeri trećeg kola razbio Mančester siti. Građani su igrali koliko su morali, igrali se sa odbranom Arsenala, a golman Bernd Leno bio je najbolji igrač Topdžija bez obzira što je primio četiri gola - 4:0 (3:0). 

Informer

Počelo je bajkovito, Arsenal je imao inicijativu u prvih sedam minuta, Bakajo Saka imao je i dobru šansu, ali mu je Kanselo skinuo loptu sa noge, a nakon toga bruka Arsenala u Mančesteru. Prvo je Ilkaj Gundogan iako jedan od nižih na terenu nadvisio Roba Holdinga i matirao Lena - 1:0. 

Samo pet minuta kasnije još jednom je sramno odreagovala odbrana Arsenala, a Feran Tores je iz nizgled bezazlene situacije duplirao prednost Građana. Sedrik Soareš je komično zakačio loptu i dodao je do Španca koji je lako poslao iza leđa nemačkom golmanu. 

Do poluvremena još jedna "šamarčina" za Arsenal. Prvo je Granit Džaka dobio zasluženo direktan crveni karton u 35. minutu, da bi Gabriel Žezus u 43. iskoristio sjajnu asistenciju Džeka Griliša. 

Informer

Horor se nastavio i u drugom poluvremenu, a u strelce se upisao i Rodri. Sada je Feran Tores bio "arhitekta", da bi u 85. minutu postavio drugi gol na meču. 

Arsenal nije postigao gol u prva tri kola, imaju gol razliku 0:9, a ukoliko Norvič uspe da postigne makar gol protiv Lestera, Topdžije će do sledeće nedelje biti na dnu tabele!