Autor: Informer.rs

29.08.2021.

23:54

Foto:

Sport

BUKTI FUDBALSKI "RAT"! FIFA ne odstupa od PRAVILA, savezi se POBUNILI!

Klubovi španske lige protive se puštanju svojih igrača na predstojeće utakmice reprezentacija u septembru u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pošto bi imali malo vremena da se po povratku pripreme za utakmice u ligi.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) promenila je kalendar i omogućila da južnoameričke reprezentacije odigraju tri umesto dve utakmice u kvalifikacijama, što bi značilo da bi se igrači iz španske lige u svoje klubove vratili manje od dva dana pre utakmica u ligi.

FIFA je danas saopštila da "odluka CAS potvrđuje zakonitost njene odluke". Španska liga saopštila je da će "nastaviti sa procedurama u različitim pravosudnim telima jer odluka Fife o izmeni međunarodnog kalendara krši autonomiju domaćih liga i zloubotrebljava prava".

Informer

Rukovodstvo Primere je ponudilo klubovima čarter letove za fudbalere na koje će uticati odluka Fife i zaražilo je od Fudbalskog saveza Španije da odloži utakmice ili promeni termine odigravanja mečeva koji su zakazani neposredno po završetku reprezentativne pauze.

Fudbalske lige u Engleskoj, Italiji i Francuskoj su takođe kritikovale Fifu koja obavezuje fudbalere da putuju sledeće nedelje na tri utakmice u Južnu Ameriku.

Engleski klubovi saopštili su da će zabraniti svojim igračima da putuju u zemlje koje su na crvenoj listi britanske vlade, uključujući sve južnoameričke zemlje, pošto je po povratku obavezan hotelski karantin od 10 dana zbog pandemije korona virusa.