Autor: Informer.rs

01.09.2021.

23:17

Foto: Tanjug/AP

Sport

ROLANDO JE SVETSKI REKORDER! Portugalac ispisao ISTORIJU protiv Iraca, a sve na štetu SRBIJE! /FOTO/

Meč je obeležio Kristijano Ronaldo, prvo je promašio penal u 15. minutu, što su Irci kaznili i poveli preko Džona Egana u 45, ali je Ronaldo u 89. i 90+6. minutu doneo trijumf Portugalcima i tako zauvek ušao u istoriju svetskog fudbala.

Ronaldo nije uspeo rotiv Srbije da postigne pogodak i tako postane najbolji strelac u istoriji svih reprezentacija, ali mu je to pošlo za nogom na Algarve stadionu. Kristijanu je ovo bio 111 gol u dresu Navigatora! 

Podsećamo, Kristijano Ronaldo je tokom leta bio jedan od najzanimljivih sportista kao i uvek. Činilo se da će ostati u Juventusu, a onda je poslednjeg dana došlo do velikog preokreta i on se posle pune decenije vratio na Old Traford i zadužio opremu Mančester junajteda. 

Portugalci su sada prvi u grupi A sa 10 bodova i utakmicom više od Srbije koja ima sedam poena, dok naš naredni rival Luksemburg ima šest. Irci su danas imali u šaci kiks Navigatora koji bi koštao Orlovima, ali se sve izjalovilo u poslednjih sedam minuta kada je Ronaldo doneo preokret i ogromnu pobedu svom timu!