Autor: Informer.rs

02.09.2021.

16:55

Foto: Tanjug/AP

Sport

LOŠE VESTI ZA MILAN! Najveće pojačanje Rosonera POZITIVNO na KORONAVIRUS!

Loše vesti za Rosonere nakon sjajnog starta sezone i uvodne dve pobede protiv Sampdorije i Kaljarija. Od početka priprema Stefano Pioli ne računa na Zlatana Ibrahimovića zbog povrede, a sada ulsed infekcije koronavirusom ni drugi napadač Olivije Žiru neće biti na raspolaganjuu treneru Milana. 

Informer

Žiru je pozitivan rezultat dobio na testu koji je uradio kod kuće, nakon što je osetio prve simptome virusa. Po zakonima u Italiji, napadač Milana će ostati u izolaciji do negatovnog nalaza nakon čega će se razmatrati da li može da se priključi ekipi. 

Klub je napomenuo da Žiru nije bio u kontatktu za ostalim igračima od prošlonedeljnjeg meča protiv Kaljarija, ali će verovatno i deo ekipe koji nema reprezentativne obaveze biti podvrgnut testiranju kako se zaraza ne bi raširila u klubu i tako dodatno ugrozila ostale Rosonere. 

Francuze je ovog leta u Milan stigao iz Čelsija kao veliko pojačanje za napad. Očekivalo se da će sa Ibrahimovićem sjajno sarađivati, ali su ih povrede, a sada i virus sprečili u tome. Ipak, Žiru je sa italijanskim velikanom potpisao dvogodišnji ugovor, po kome bi trebalo po sezoni da zarađuje 3.500.000 evra i nema sumnje da će biti prostora da on i Ibrahimović sarađuju. 

Informer

Milanezi sada od klasičnih napadača imaju samo Pjetra Pelegrija koji je u finišu prelaznog roka stigao na San Siro kako bi oživeo karijeru nakon slabijih sezona u dresu Monaka, a mladi Italijan bi mogao da iskoristi situaciju i dobije poverenje Piolija.