Autor: Informer.rs

02.09.2021.

22:44

Foto:

Sport

JERMENI GRABE KA SVETSKOM PRVENSTVU! Šveđani srušili ŠPANIJU! /FOTO/

Kakva noć u Skoplju! Jermeni su zaspali na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i uporno odbijaju da se probude iz sna budući da su nakon četiri kola prvi u grupi, jedini bez poraza, a ispred Nemačke, Rumunije, Severne Makedonije, Islanda i Lihtenštajna. 

Tri pobede u martu obezbedile su Kamina Kaparosa mirno septembarsko okupljanje, ali španski strateg nastavlja da čini čuda sa, ruku nas srce, ograničenom reprezentacijom Jermenije koja nakon četiri kola ima tri pobede i remi sa Severnom Makedonijom - 0:0!

Informer

Ruku na srce, imali su Jermeni mnogo sreće danas na Toše Proeski Areni u Skoplju, ništa nije išlo od noge Makedoncima, Trajkovski i Jahović su se pošteno napromašivali i videlo se po prvi put koliko je bitan za reprezentaciju bio Goran Pandev koji se povukao nakon Evropskog prvenstva. 

U istoj grupi Nemačka je rutinski stigla do pobede protiv Lihtenštajna, a strelci za Pancere su bili Timo Verner u 41. minutu i Liron Sane u 77. 

Ranije danas, Belgija je produbila krizu Islanda, a ostrvska reprezentacije koja je bila hit prethodnom Svetskog i Evropskog prvenstva ima svega tri boda nakon četiri kola. 

Dočekali su Islanđani sa velikom željom Rumune u Rejkjaviku, ali se nisu najbolje proveli budući da su Denis Man i Nikola Stanku napravili haos njihovoj odbrani i sa golovima predvodili četu Mirela Radoia do nove pobede - 2:0 (0:0). 

Derbi grupe B igran je u Solni gde je Švedska dočekala Nemačku, a nordijska selekcija na najbolji mogući način iskoristila je prednost domaćeg terena i upisala ogromnu pobedu protiv Furije - 2:1 (1:1). 

Informer

Poveli su Španci preko Solera u petom minutu nakon sjajne intervencije Đordija Albe, ali je Aleksander Isak samo nekoliko sekundi kasnije posle solo prodora matirao Unai Simona za 1:1. 

Prelomni momenat bio je 57. minut kada je Viktor Klaeson posle dodavanja Dejana Kulupeševskog uspeo da napravi sjajan višak, a potom i donese prednost svojoj ekipi, ispostaviće se i postavi konačan rezultat.