Autor: Informer.rs

05.09.2021.

14:14

Foto: Starsportphoto

Sport

ORLOVI, SVAKI GOL JE BITAN! Biće rat! Evo šta nas čeka do kraja kvalifikacija!

Srbija je pobedila u subotu Luksemburg sa 4:1, a tačku na meč je stavio Nikola Milenkovića u šestom minutu nadoknade vremena i tako doneo "orlovima" prvo mesto na tabeli.

Srbije je lider grupe A

Posle četiri meča naša reprezentacija ima tri pobeda i lidersko mesto u grupi A ispred Portugala.

Informer

Orlovi lideri

Naime, FIFA u kvalifikacijama za Mundijal prednost daje gol razlici, a ne međusobnom skoru. Na Svetsko prvenstvo direktno ide prvoplasirani u grupi, a drugoplasirani ide u baraž.

Trenutno je Srbija na 11:6 kada je gol-razlika u pitanju, a Portugalija ima 8:4. Vodiće se velika borba do kraja kvalifikacija, a svaki gol je bitan.

Ako pozicije pred poslednje kolo ostanu nepromenjene, to bi značilo da bi našoj zemlji u Portugalu bio dovoljan i nerešen ishod za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru. Ali, ako Mitrović nastavi da rešeta, navijači neće morati da brinu!

Srbija u narednom kolu do kraja gostuje Irskoj u utorak, Luksemburgu 9. oktobra, a dočekuje Azerbejdžan 12. oktobra, pre nego što bude išla na noge Portugalcima 14. novembra.

S druge strane, Portugalcima predstoje mečevi sa Azerbejdžanom u gostima, i to bez suspendovanog Kristijana Ronalda, pa će dočekati Luksemburg, idu u Irsku, pa dočekuju orlove za kraj.

RASPORED DO KRAJA KVALIFIKACIJA

PORTUGAL

7. septembar: Azerbejdžan - Portugal
9. oktobar: Portugal - Katar - prijateljski meč
12. oktobar: Portugal - Luksemburg 
11. novembar: Irska - Portugal
14. novembar: Portigal - Srbija 

SRBIJA

7. septembar: Irska - Srbija
9. oktobar: Luksemburg - Srbija
12. oktobar: Srbija - Azerbejdžan 
11. novembar: Srbija - Katar  - prijateljski meč
14. novembar: Portugal - Srbija