Autor: Informer.rs

05.09.2021.

20:38

Foto: Tanjug

Sport

NAJOPASNIJE JE 2:0! Makedonci neshvatljivo ispustili prednost i možda se već oprostili od Katara!

Imali su sve u svojim rukama makedonci, pobedom bi izbili na vrh tabele ispred Jermenije i Nemačke koje imaju deset, odnosno devet bodova, ali i meč manje!

Ipak, nije bilo dovoljno našim komšijama dva gola prednosti! Defanzivac Rijeke Darko Velkovski već je u 12. minutu doneo prednost makedonskom timu.

Fudbaler Lidsa je i duplirao vođstvo kada je presekao jedan loš par fudbalera Islanda i vukao loptu skoro sa polovine terena sve do ivice šesnaesterva protivnika i pogodio suprotan ugao.

Island je uspeo da stigne do gola u 78. minutu, a da pre toga nisu imali nijedan šut u okvir gola! Golman Makedonije Dimitrievski je nezgodno odbio loptu nakon šuta iz slobodnog udarca, a na nju je naleteo Bjarnason.

Nekoliko minuta kasnije kada je sin Ejdura Gudjonsena i igrač Real Madrida, Andri, postigao gol samo dva minuta po ulaska u igru! Tako je postavio i konačan rezultat utakmice.

Islanđanima je u 64. minutu poništen gol nakon što je VAR utvrdio da je Arnason bio u ofsajdu. Takođe, proveravao se i gol Bjarnasona, ali je on na kraju priznat! Makedonci su sada treći na tabeli sa osam bodova i iza Jermenije i Nemačke koje imaju deset, odnosno devet bodova, ali i meč manje.

Za tri dana igraju protiv Rumunije, dok će fudbaleri Islanda gostovati Nemačkoj.