Autor: Informer.rs

05.09.2021.

21:30

Foto:

Sport

STANKOVIĆ HVALIO MORATIJA NA SAV GLAS! Zvezdin trener otkrio stvari iz Intera za koje javnost nije znala!

Prisetio se Dejan Stanković, inače član Interove Kuće slavnih jednog razgovora sa bivšim predsednikom Maimom Moratijem i pregovora o novoj saradnji.

Informer

 

- Kada sam produžio ugovor, otišao sam kod njega. Razgovarali smo standardno uz kafu i cigarete. Nije bilo lepo, ali kada bismo pričali o pravim stvarima, on se uvek trudio da nam stavi do znanja da je predsednik. Pričali smo o fudbalu, privatnim stvarima, porodicama, svemu. Na kraju bi samo uzeo parče papira i napisao četiri godine, dodao svoje inicijale, prosledio mi ga i upitao: Okej? Bez gledanja, stavio sam papir u džep i rekao mu: U redu je predsedniče!

Informer

 

Govorio je Stanković i o načinu na koji je Masimo Morati funkcionisao, sa koliko emocija je obavljao stvari, što su cenili svi u klubu.

- Radio je sve srcem, brojke ništa nisu menjale. Njegovi potezi, ljubav prema igračima i dresu su uvek bili neverovatni!

Morati je sa Interom osvojio je pet vezanih titula u Seriji A (od 2006. do 2010. godine), mnoge trofeje u kupovima, a na čelu kluba je bio i tokom osvajanje  triplete 2010. godine.

Informer

 

Inter je pod njegovim vođstvom postao prvi italijanski tim koji je u jednoj takmičarskoj godini osvojio tri trofeja. Procene su da je potrošio 1.500.000.000 evra iz svog džepa na transfere. Doveo je na Meacu 1997. godine Ronalda, u tom trenutku najboljeg igrača na svetu.

Samo dve godine kasnije izdvojio je svetski rekord za Kristijana Vijerija (48.000.000 evra), a tokom njegove vladavine dres Neroazura branile su i zvezde svetskog fudbala poput Robeta Karlosa,  Krespa, Adrijana, Maikona, Bađa, Ibrahimovića, Luisa Figa, Vijere, Etoa... Posle prodaje kluba 2013. godine ostao je počasni predsednik kluba....