Autor: Informer.rs

05.09.2021.

22:54

Foto: Tanjug

Sport

ENGLESKA SE RAZGOROPADILA! ALBANCI SLAVILI! Bugari minimalcem do tri boda! LUKAKU na 50 mečeva, 50 golova!

Na londonskom Vembliju Engleska je povela u 18. minutu golom Džesija Lingarda, a prednost je udvostručio Hari Kejn iz jedanaesterca u 72. minutu. Treći gol na utakmici postigao je Lingard u 78. minutu, a konačan rezultat postavio je Bukajo Saka pogotkom u 85. minutu.

Informer

 


Engleska ima svih pet pobeda u kvalifikacijama i prva je na tabeli sa 15 bodova, dok Andora ima tri boda na petom mestu.


U drugoj utakmici u toj grupi Albanija je na Elbasan areni pobedila Madjarsku sa 1:0. Jedini gol postigao je Armando Broja u 84. minutu.

Informer

 


Albanija je druga na tabeli sa devet bodova, a Madjarska je četvrta sa devet.

Informer

 


U Grupi C Bugarska je u Sofiji pobedila Litvaniju golom Ivajla Čočeva u 82. minutu. Bugarska je treća sa pet bodova, a Litvanija je poslednja peta bez bodova.


U utakmici u Grupi J Island je u Rejkjaviku odigrao neršeno 2:2 sa Severnom Makedonijom.

Makedonski tim je imao dva gola prednosti, posle pogodaka Darka Velkovskog u 12. i Ezdžana Alioskog.

Informer

 



U 64. minutu posle upotrebe VAR tehnologije zbog ofsajda je poništen gol Islanda, koji je postigao Kari Arnason. Gol za Island postigao je Brinjar Ingi Bjarnason u 78. minutu, a bod domaćima obezbedio je Andri Gudjonsen u 84. minutu.

Posle pet kola Severna Makedonija ima osam bodova na trećem mestu na tabeli, a Island na pretposlednjem petom mestu ima četiri.
 

Odigrao je svoj 100. meč u dresu Đavola Romelu Lukaku, a ono što je još interesantnije jeste da je Lukaku stigao do svog 50. pogotka u isto toliko proteklih utakmica, a pobedila je Belgija sa 3:0 Češku!

U 8. minutu mrežu je zatresao uprvo Lukaku, u 41. precizan je bio Eden Azar, a u 65. Salemakers!

Grupa E, rezultati:

Belorusija - Vels 2:3 (2:1)

Lisakovič 29pen, Sedko 30 - Bejl 5pen, 69pen, 90+3

Belgija - Češka 3:0 (2:0)

Lukaku 8, Azar 41, Salemakers 65