Autor: Informer.rs

06.09.2021.

08:38

Foto: reuters

Sport

ARGENTINCI NEOBAVEŠTENI! Mi smo žrtve! Osobe bez maski su izašle na teren...

Brazilci tvrde da su Đovani Lo Selso, Kristijan Romero, Emilijano Martinez i njegov imenjak Buendija doputovali su u Brazil, a da prethodno nisu odradili obavezan karantin po dolasku iz Engleske, jedne od zemalja koja se nalazi na crvenoj listi. 

Brazilski fudbalski savez se oglasio i poručio da nema nikakve veze sa reakcijom vlasti, dok selektor Argentine Lionel Skaloni tvrdi da u taboru njegove reprezentacije nisu bili obavešteni o pravilima protokola.

Informer

 

- Tužan sam i ne želim nikoga da krivim za ovo. Trebalo je ovo da bude žurka za sve, a završilo se ovako. Ne znam koje reči da upotrebim. Moram da stanem u odbranu svojih igrača. Nijednog trenutka nismo obavešteni da oni ne mogu da igraju. Delegati Konmebola su nam rekle da uđemo u svlačionicu.Objasnite Argentini šta se dogodilo. Mi smo žrtve, želeli smo da igramo, Brazil je želeo da igra - rekao je Skaloni.


Ni predsedniku argentinskog fudbalskog Saveza Klaudiju Tapiji  ništa nije bilo jasno.

- Sve smo ispoštovali. Žalosno je za fudbal ovo što doživljavamo. Na teren su izašle četiri osobe bez zaštitnih maski da nas obaveste o nečemu što ne znamo. Želeli su da prekinu meč iz razloga koje ne znamo. Kada se utakmica prekine zbog spoljnih faktora koje ne znamo, ona mora biti suspendovana - kazao je Tapija i dodao:

Informer

 

- Čini mi se da ovde ne možemo da govorimo o lažima ili bilo čemu drugom. Zdravstvene vlasti svake zemlje odobravaju protokol koji je na snazi i funkcioniše između deset federacija. Mi smo ga se pridržavali. Čak smo igrače doveli u čarterima, vodeći računa maksimalno.