Autor: Informer.rs

06.09.2021.

13:06

Foto: reuters

Sport

IRCI PRETE ORLOVIMA PRED MEČ U DABLINU! Možemo i moramo da pobedimo Srbiju!

Biće domaćini oslabljeni, kapiten Šejmus Kolmen neće moći da igra na meču u Dablinu, ali Irci ne odustaju, veruju da mogu da pobede "orlove".

Defanzivac Evertona napustio je treninge nacionalnog tima, a umesto njega pozvan je saigrač Aleksandra Mitrovića iz Fulama, Sajrus Kristi.

Džoš Kalen uveren je da njegova ekipa ima snage u utorak da pobedi Srbiju. Irci posle četiri odigrane utakmice imaju jedan bod, posle 1:1 sa Azerbejdžanom.

Informer

 

- Moramo da pobedimo. 0Uvereni smo da to možemo da uradimo. Odgovornost za loše rezultate leži na nama igračima. Lako je razgovarati i reći da možemo ovo, možemo ono, ali sve se svodi na urađeno na terenu i tu odgovornost moramo da preuzmemo i kao tim, i kao igrači -  poručio je Kalen.

Irci posle četiri meča imaju samo bod, a sve je moglo da bude drugačije da Kristijano Ronaldo u finišu utakmice sa Portugalom nije postigao dva gola i veliki preokret.

- Nikad nije gotovo dok se ne završi. Sve što možemo da učinimo je da pokušamo da pobedimo u svakoj utakmici. Naš potpuni fokus sada je na osvajanju tri boda u utorak uveče i to je jedino važno. Verujem u karakter i sposobnost našeg tima. Moramo da nastavimo naporno da radimo i da verujemo u sebe.

Informer

 

Ostrvljani su u poslednjih 16 utakmica u svim takmičenjima upisali samo jednu pobedu – protiv Andore (4:1) u prijateljskom duelu odigranom u junu.

Utakmica u Dablinu na programu je u utorak u 20:45 časova u Dablinu (Nova S). Srbija i Portugalija su vodeći u grupi A sa po deset bodova, Luksemburg ima šest, a Irska i Azerbejdžan po jedan.