Autor: Informer.rs

08.09.2021.

17:09

Foto: Reuters

Sport

ŠPANCI OBJAVILI RAT PARI SEN ŽERMENU! Borićemo se pred NADLEŽNIM ORGANIMA!

Izazvao je Leo Mesi tektonske poremećaje odlukom da napusti Španiju i Barselonu i preseli se u Pariz. Čelnici La Lige se još uvek nisu pomirili da su izgubili na kvalitetu poslednjih godina, a požar je morao da ugasi prvi čovek Primere Havijer Tebas. 

Španac je istakao da će La Liga ostati najkvalitetnije takmičenje, a kao dokaz naveo je veliki broj talenata u tamošnjim klubovima. 

- Nedostaju mi Mesi, Serhio Ramos, Kristijano... Ali niko nije nezamenljiv. Odlasci Ronalda ili Nejmara izgledali su kao katastrofa, a mi smo nastavili da rastemo. Tako će da bude i posle Mesija, ništa me ne zanima - rekao je Tebas. 

Informer

Ipak, da će se situacija u fudbalu tek sada raspaliti govori činjenica da je Tebas najavio borbu pred nadležnim organima protiv Pari Sen Žermena koji po njegovom mišljenju preti fudbalu koliko i Superliga Evrope. 

- PSŽ izgleda kao tim legendi zbog starosti igrača. La Liga ima mlade poput Vinisijusa (Žuniora). Ono što radi PSŽ opasno je koliko i Superliga. Borićemo se s njima pred nadležnim organima - dodao je Tebas. 

Tokom leta Parižani nisu želeli da učestvuju u Superligi i tako praktično sarađivao sa La Ligom koja je želela da spreči Real Madrid i Barselonu da formiraju "ligu bogataša". 

- PSŽ trenutno troši više od 600 miliona evra na plate (godišnje), televizija u Francuskoj neće plaćati ništa više od 70 miliona evra, objavili su da su im komercijalni gubici 30 odsto veći od drugih u Evropi. To nije održivo. To ne može da opstane - rekao je prvi čovek La Lige.