Autor: Informer.rs

09.09.2021.

22:34

Foto: reuters

Sport

ZAKONI MORAJU DA SE POŠTUJU! Selektor BRAZILA napao Argentince nakon SKANDALA u kvalifikacijama!

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite rekao je danas da se pravila i zakoni moraju poštovati i da u fudbalu nije sve dozvoljeno.

- Pravda, zakoni i poštovanje hijerarhije postoje, u fudbalu nije sve dozvoljeno, postoje pravila - rekao je Tite ne navodeći direktno reprezentaciju Argentine, tokom onlajn konferencije za novinare u Resifeu.

Utakmica Brazila i Argentine u nedelju uveče u Sao Paolu prekinuta je u sedmom minutu, nakon što su četvorica argentinskih fudbalera prekršili antikovid pravila. Njima je odredjen karantin u Brazilu, pošto su doputovali iz Velike Britanije, ali je selektor ipak trojicu uvrstio u sastav protiv Brazila.

Informer

Brazilske vlasti i federalna policija izašli su na teren i prekinuli utakmicu. Argentinska reprezentacija negirala je da četvorica fudbalera namerno nisu prijavili dolazak iz Velike Britanije, kako bi izbegli karantin.

- Ne znam šta se tačno dogodilo ili kada. Ne mogu i ne treba da sudim, ali da idem preko zakona, ne. Potrebno je malo poštovanja prema entitetu, zemlji, ljudima, prema klubu i reprezentaciji - dodao je 60-godišnji selektor.

- Ipak, želeo bih da se utakmica odigra, ali ako je greška napravljena, onda se zakon primenjuje - dodao je Tite.

Na tabeli južnoameričkih kvalifikacija Brazil je prvi sa svih sedam pobeda i 21 bodom, a Argentina ima 15 bodova, takodje iz sedam utakmica.