Autor: Informer.rs

09.09.2021.

21:08

Foto:

Sport

SVETSKO PRVENSTVO NA SVAKE DVE GODINE! FIFA razmatra novi format!

Predsednik FIFA Đani Infantino ekskluzivno je iz Dohe objavio da se razmatra uvođenje novog kalendara za fudbalska takmičenja. Po novom rasporedu Svetsko prvenstvo bi se igralo na dve godine.

- Proučavamo kalendar i konsultujemo se sa svima, prvenstveno želimo da čujemo glas glavnih protagonista, igrača i trenera, o mogućnosti da se Mundijal igra na dve godine - izjavio je predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino.

Informer

Infantino i njegovi saradnici razgovarali su u Dohi sa brojnim legendama u okviru studije FIFA o mogućoj promeni kalendara.

U toj "razmeni mišljenja" učestvovali su čuveni Brazilac Ronaldo, zatim Arsen Venger, Avram Grant, Marko Materaci, Peter Šmajhel, David Trezege, Juri Ðorkaef, Erik Abidal i drugi.

- Mnogi protivnici ove ideje prvenstveno ne žele da od nečeg "posebnog", poput Svetskog prvenstva, naprave nešto "sasvim obično. Opet, ima previše besmislenih utakmica i trenutni kalendar je dostigao neke granice. Ovakav raspored je neodrživ. Moramo imati jedinstven sistem koji će smisleno razlikovati klub od utakmica reprezentacije - izjavio je Infantino, a preneo sajt FIFA