Autor: Informer.rs

20.09.2021.

08:27

Foto: Starsportphoto

Sport

OGLASIO SE SUDIJSKI STRUČNJAK! Da li je Partizanu opravdano poništen gol? /VIDEO/

Ali, biće mnogo priče tokom narednih dana o detalju iz 49. minuta.

Napadač crno-beli Rikardo Gomeš zatresao je mrežu i duplirao prednost Partizana 2:0, ali je gol poništen zbog faula koji je napravljen pre toga. 

Novak Simović tako je u saradnji sa sudijom iz VAR sobe Srđanom Jovanovićem poništio gol Partizana u drugom poluvremenu zbog prekršaja beka crno-belih Slobodana Uroševića na beku Zvezde Milanu Rodiću.

Informer

 

Stručni konsultant TV Arena sport za suđenje Zdravko Jokić komentarisao je pomenutu situaciju.

- Dobro je sudija Novak Simović postupio. Vidi se da je noga fudbalera Partizana na stopalu Milana Rodića. Faul je postojao i gol je sa razlogom poništen. Vidi se kako noga Uroševića dolazi na stoplao Rodića koji je bio bliži lopti. Pravedna odluka arbitra - rekao je sudijski ekspert Zdravko Jokić.

Upitan je i o duelu Igora Vujačića i Marka Lazetića pre izjednačujućeg pogotka.

- Simović u ovoj situaciji dobro stoji. Ruke igrača Crvene zvezde jesu bile na igraču Partizana, ali nije bilo povlačenja i guranja. Bilo je držanja za gaćice (šorts), ali tu nije bilo inteziteta da se svira faul u napadu.

Informer

 

U prvom delu utakmice, Zvezda je tražila od Simovića da dosudi penal nakon pada Mirka Ivanića nakon što je Aleksandar Katai pogodio prečku glavom. Jokić je rekao da nije bilo faula, a i da je bio, ne bio dosuđen penal jer je Zvezdin ofanzivac bio u ofsajdu.

- Nema drastičnog guranja, više je kontakt. Ivanić je bio u ofsajd-položaju u momentu u kojem je Katai šutirao na gol. Da je dosuđen prekršaj, bio bi poništen.