Autor: Informer.rs

22.09.2021.

14:16

Foto: printscreen

Sport

DILER, PLJAČKAŠ, POLITIČAR, FUDBALER... Najluđa priča ikada! Iz helikoptera bacao novac...

U osmini finala KONKAKAF Lige šampiona igrali su surinamski Inter Moengtapo i Olimpia iz Hondurasa koja je slavila sa 6:0.

Utakmica nije došla u fokusu javnosti zbog atraktivnih poteza ili fenomenalnih golova, već zbog jednog igrača.

Za domaćina je od prvog minuta zaigrao potpredsednik Surinama Roni Brunsvijk, koji je naravno i kapetan, ali i vlasnik kluba.

To nije sve, Roni ima 60 godina, pored toga što je političar i fudbal on je osuđeni diler, traženi pljačkaš banke i otac najmanje 50 dece!

Informer

Roni Brunsvijk

Vlasnik je kluba Inter Moengtapo, za koji je i zaigrao, i to ni manje ni više nego u KONKAKAF ligi, drugom po jačini kontinentalnom takmičenju Srednje i Severne Amerike i Kariba. U istoriju je ušao i kao najstariji fudbaler koji je igrao u KONKAKAF takmičenju.

Brunsvijk je 1999. u Holandiji osuđen zbog trgovine drogom, a američki Tajms ga je opisao kao pljačkaša banaka, gerilskog vođu, oca najmanje 50 dece, ali i čoveka koji je pomogao da se demokratija dovede u Surinam.

Raspolaže silnim bogatstvom nepoznatog porekla, a ostaće upamćen trenutak kada je iz helikoptera bacao novac siromašnim stanovnicima Surinama.