Autor: Informer.rs

04.10.2021.

19:42

Foto: Starsportphoto

Sport

PIKSI OKUPIO ORLOVE, PA ODRADIO PRVI TRENING! Selektor se rame uz rame sa igračima sprema za Luksemburg! /VIDEO/

Stojković nije imao sve igrače na okupu na prvom  treningu, jer se u ponedeljak veče očekuje da se ekipi pridruži dvojac Sevilje Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj koji su svoj meč Primere igrali u nedelju veče.

Informer

 

Nedavbo je na konferenciji selektor Srbije Dragan Stojković poručio:

- Fudbal je umetnost, da bi se time bavio mora da si kreativan, a da si kreativan moraš da imaš fudbalsku inteligenciju. Upravo to tražim od igrača, a oni znaju da vrate. Način na kojim smo odigrali, stvarali šanse, prezentovali fudbal je nešto što je prelepo i ono što želim da vidim. Važno je pobediti, ali za mene je bitno i kako. Desi se da njihov golman brani tako kao nikad u život, nismo ni mi imali adekvatnu realizaciju. Tri, četiri, pet razlike smo morali da pobedimo, na kraju je bilo 1:1, a mogli smo čak da izgubimo na kraju. Način kako smo kreirali je za svaku pohvalu. to je velika satisfakcija za mene!

Informer

 

Upitan je tada i da li su potcenjeni igrači iz Superlige, može li neko da bude u timu, da da svetli primer ostalim momcima iz elitnog ranga  i oseti reprezentaciju?

- Daleko od toga! Nisam ja taj tip! Ne bi bilo fer da mešamo babe i žabe! Svima su vrata otvorena! Kada budem procenio i video da je to, to - onda cu reagovati! Šta zanči da neko oseti atmosferu? Da neko jede tu, trenira i spava? Bolje da sedi kod kuće nego da ne igra!