Autor: Informer.rs

07.10.2021.

16:53

Foto: Tanjug/AP

Sport

HOĆEŠ DA UŽIVAŠ U SUNCU ILI OSTANEŠ NA KIŠI!? Evo kako je "MAĐIONIČAR" Murinjo ubedio Abrahama da dođe u Rim!

- Uživam u Romi i uživam da radim kod Murinja. Kod njega sam o taktici u ovih nekoliko nedelja naučio više nego kroz celu karijeru - rekao je Аbraham britanskim medijima.

On je izjavio da nije uopšte razmišljao o odlasku iz Premijer lige ovog leta, ali je to mišljenje promenio vrlo brzo posle razgovora sa Murinjom, koji je došao u Romu i tražio dolazak 24-godišnjeg napadača u "večni grad".

Informer

- Imao sam više opcija. Sa mnogo klubova sam pričao u tom trenutku. Pojavila se Italija i razgovarao sam sa Žozeom. Imao je cilj. Mogao sam da vidim u kom pravcu želi da Roma krene i želeo sam da budem deo tog projekta - rekao je Abraham, koji se posle dobrih utakmica u dresu Rome vratio u englesku reprezentaciju.

Napadač Vučice je za britanske medije otrkio da je Portugalac na razne načine pokušavao da ga ubedi, ali da je veliki uticaj imalo pitanje o vremenskim uslovima u Londonu. 

- Prva stvar koju mi je rekao bilo je nešto poput:'Želiš li da uživaš na suncu ili da ostaneš na kiši?'. Nasmejao sam se i nisam isprva previše razmišljao o tome dok smo pričali. Želeo sam da ostanem u Premijer ligi, da ostanem ovde. Biti u Londonu osećao sam se kao da sam kod kuće. Valjda sam morao da raširim krila i napravim odluku. Odabrao sam Italiju i ne bih je menjao - dodaje Abraham. 

Za kraj, Abraham je na svom primeru shvatio da je bolje otići iz Premijer lige i potražiti sebe u nekom drugom klubu nego čekati minutažu na Ostrvu. 

Informer

- Najlakše bi bilo da sam ostao u Čelsiju, ali sam shvatio da moram da odem i dokažem se. Naravno, nije bilo svejedno, jer za promenu zemlje je uvek potrebna hrabrost. Ali predložio bih to mladim engleskim igračima. Nema razloga za strah. Tako učite o sebi. Teško je, ali se polako navikavam. Otišao sam u Rim i vreme je da ponovo pokažem sebe - podvukao je mladi Englez.