Autor: Informer.rs

07.10.2021.

18:13

Foto: Starsportphoto©

Sport

SRBIJA IZBEGLA BLAMAŽU U JEREVANU! Orlići se umalo OBRUKALI protiv slabašnih Jermena!

Blamaža je izbegnuta, ali daleko je Srbija od igre koja je dovoljna da se ode na Evropsko prvenstvo! Četa Zvonka Živkovića uspela je tek u finišu meča u Jerevanu da savlada domaćina i upiše prvu pobedu u kvalifikacijama - 4:1. 

Bez obzira na pobedu mlada reprezentacija Srbije još uvek je daleko od plasmana na Evropsko prnvestvo, budući da su Orlići posle tri meča skupili svega četiri boda i trenutno su četvrtoplasirani na tabeli. 

Informer

Gotovo čitava reprezentacija Jermenije igra za isti tim u tamošnjem šampionatu, a da su uigraniji od naših momaka videlo se od samog starta. Ipak, tek u finišu meča kvalitet je napravio prevagu i sačuvao obraz srpskog fudbala u Jerevanu. 

Gubili su Orlići 0:1, Jermeni napadali, imali nekoliko ozbiljnih šansi, poništen im je pogodak, čak su i prečku pogodili, ali nisu uspeli da stignu do pobede. 

Na startu drugog poluvremena Željko Gavrić je poslužio Strahinju Erakovića koji je matirao Nersesjana i poravnao rezultat, a do konačnog preokreta čekalo se sve do 85. minuta kada je Nikola Terzić doneo prednost Orlićima. 

Informer

Jermeni su se potom ponovo otvorili što je ostavilo prostora za kontre, a Slobodan Tedić u 88. minutu rešava pitanje pobednika. Do kraja meča Željko Gavrić je promašio penal da bi se već u narednom napadu iskupio i postavio konačnih 4:1!