Autor: Informer.rs

08.10.2021.

08:03

Foto: Tanjug

Sport

MESI NIJE BIO DOVOLJAN ARGENTINI PROTIV PARAGVAJA! Brazil od sivila do sjajnog trijimfa protiv Venecuele! /VIDEO/

Brazil umalo da se obruka protiv Venecuele, ali je ipak slavio sa 3:1 bez suspendovanog Nejmara i povređenog Kazemira! 

Informer

 

Mogao je da računa na sve druge igrače koje je pozvao selektor Tite, Brazil je počeo meč u 4-4-2 formaciji sa dvojicom Gabrijela u špicu Žezusom i Barbosom! Domaćin je poveo posle 10 minuta igre kada je Soltedo centirao, a Fabinjo i Markinjos se okliznuli u odsudnom momentu i omogućili Ramirezu da glavom pogodi mrežu Alisona!

Informer

 

Na poluvremenu se sve promenilo kada je Tite umesto Evertona uveo Lidsovo krilo Rafinju. On je u 71. minutu asistirao Markinjosu za izjednačenje. On je, sa još jedni debitantom Entonijem,izdejstvovao akciju iz koje je Vinisijus Žunior ušao u šansu koja je donela penal nad Gabrijelom Barbosom, a Gabigol je pogodio za preokret. Na kraju je Rafinja u nadoknadi  asistirao i Entoniju za gol na debiju i konačnih 3:1. Brazil se sa 27 osvojenih bodova gotovo i matematički  plasirao u Katar. Sledi gostovanje Kolumbiji u kojem bi Tite mogao da proba još neke igrače ili da promeni ove kojima ne ide.

Sa druge strane,  rezultat 0:0 između Paragvaja i Argentine u Asunsionu u kvalifikacijama za SP nije neka velika senzacija, pošto je poznato kakav je Paragvaj u odbrani! Paragvaj je napravio 20 faulova, a još mnogo im sudija Brazilac nije svirao. Paragvaj je dobio samo dva žuta karton! Argentina je krenula sa Mesijem i Koreom u špicu jer je selektor Skaloni želeo da iskoristi sjajnu formu Interovog letnjeg pojačanja, ali se Korea pošteno ispromašivao.

Informer

 

Di Marija i De Paul iz veznog reda nisu dali očekivani doprinos, a Mesi je bio dobro čuvan i daleko od gola ali je zato pravio prostor ostalim saigračima i navlačio čuvare. Ipak, na kraju su Argentinci morali da se zadovolje bodom! 

Južnoameričke kvalifikacije za Mundijal, 10. kolo:

Petak

Paragvaj - Argentina 0:0

Urugvaj - Kolumbija 0:0

Venecuela - Brazil 1:3 (1:0)

Ramirez 11 - Markinjos 71, Gabrijel Barbosa 85 penal, Entoni 90+5

Ekvador - Bolivija 3:0 (3:0)

Estrada 14, Valensija 17, 19

Peru - Čile 2:0 (1:0)

Kueva 35, Penja 64