Autor: Informer.rs

09.10.2021.

16:55

Foto: Tanjug

Sport

FUDBALER VOŽDOVCA UNIŠTIO BUGARE! Bosanci rutinski sa Kazahstanom!

Ovog vikenda nastavljaju se utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine, koje će se odigrati u Kataru.

Reprezenativci Bosne i Hercegovine su u gostima u Kazahstanu pokazali da nije nimalo slučajno što su u prošlom reprezentativnom prozoru odigrali nerešeno protiv svetskog šampiona Francuske. Bez previše problema uspeli su da savladaju Kazahstance rezultatom 2:0, a strelac oba gola je bio napadač belgijskog Eupena Smail Prevljak.

Informer

Napadač Eupena je bio sjajan na utakmici

Prvi gol je dao u 25 minutu nakon centaršuta Miroslava Stevanovića, majstorski je prosledio loptu iza leđa čuvara mreže Pokatilova, dok je drugi gol dao u donji levi ugao gola Kazahstanaca, nakon sjajno odigranog pasa Edina Džeke.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

7. kolo

Subota

Grupa C

Litvanija - Bugarska 3:1 (1:0)

Lasickas 18, Kernič 82, 84 - Despodov 64

U prvoj utakmci u okviru grupe C, Bugari su bili u mogućnosti da odmah na samom početku dođu do prednosti, ali je u 14. minutu sa bele tačke neprecizan bio Dimitar Iliev. To je odmah iskoristio napadač Voždovca Lasickas, koji je u 18. minutu na asistenciju Novikovasa uspeo da matira nemoćnog Lukova.

Reprezenatcija Bugarske se nije predavala i odmah nakon primljenog gola su nastavili sa napadima, a jedini uspešan je bio u 64. minutu kada je vezista Ludogoreca Despodov bio uspešniji od litvanskog golmana Setkusa.

Informer

Lasickas je u reprezentaciju Litvanije preneo sjajne partije iz Voždovca

Međutim, domaćin je uspeo da se nakon primljenog gola ubrzo vrati u život, i to zahvaljujući sjajnom napadaču Jagielonije Fedoru Kerniču, koji je za dva minuta u  82. i 84. minutu dao golove, a za prvi mu je fenomenalno asistirao Lasickas.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

7. kolo

Subota

Grupa D

Kazahstan - Bosna i Hercegovina 0:2 (0:1)

Smail Prevljak 25, 66