Autor: Informer.rs

09.10.2021.

20:04

Foto: Tanjug

Sport

DEBAKL ŠIPTARA, A PONIŠTEN IM I GOL! Goleada na Hempden Parku!

Evropa večeras pomno prati kako će se odvijati dalje kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetskom prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Informer

Tekst potpisa

Vrlo interesantno je bilo u  grupi D u Helsinkiju, gde su domaćini dočekali uvek nepredvidivu reprezentaciju Ukrajine. Goste je odmah na samom početku meča, u 4. minutu prednost doveo Andrej Jarmolenko, koji je u svom karakterističnom maniru šutirao precizno sa ivice šesnaesterca, poslao loptu tik pored desne stative pored nemoćnog golmana Bajera iz Leverkuzena Lukasa Hradeckog. Finci su se brzo vratili i izjednačili rezultat u 29. minutu preko Temu Pukija, da bi Ukrajinci vratili prednost gotovo odmah nakon primljenog, u 34. minutu, nakon fenomenalnog šuta Romana Jaremčuka!

U grupi B, su se sastali domaćin Gruzija i gostujuća reprezenatcija Grčke. Utakmica je završena rezultatom 2:0 za Helene, gol je u 90. minutu postigao Bakasetas, a u 95. minutu Pelkas je postavio konačan rezultat.

Informer

Tekst potpisa

Međutim, mnogo je zanimljivije bilo u Solni gde su Šveđani dočekali gostujuću reprezentaciju lažne države Kosovo, i pobedili rezultatom 3:0. Pokazali su domaćini dosta ubedljivo zašto su glavni konkurenti Špancima za prvo mesto u grupi. Golove su postigli Emil Forsberg u 29. minutu sa bele tačke, nakon opravdano dosuđenog penala, a drugi gol je postigao napadač Real Sosijedada Aleksander Isak u 62. minutu.

Konačan rezultat postavio je Kuaizon, golom u 79. minutu. Tzv. Kosovu je u 57. minutu sasvim opravdano poništen gol Murićija, koji je bio u i te kako očiglednom ofsajdu.

Informer

Tekst potpisa

U derbiju grupe F, Škoti su dočekali Izrealce i priredili goleadu svojim navijačima, a bilo je 3:2. Eran Zahavi je odmah na početku meča zatresao mrežu Škota u 5. minutu, da bi MekGin sjajnim golom u 30. minutu vratio utakmicu u egal. Munas Dabur je nedugo zatim pokazao zašto je jedan od najbolje ocenjenih igrača Bundeslige i odmah nakon primljenog gola, u 32. minutu, vratio je prednost svom timu sjajnim golom. Napadač QPR-a Lindon Dajks, prvo je promačio penal krajem prvog poluvremena, da bi se u 57. minutu iskupio za to i prelepim golom izjednačio konačni rezultat. Konačan rezultat i pobedu Škotima doneo je prvotimac Mančester junajteda MekTominej u 94. minutu i time doneo ogromnu radost domaćim navijačima

U okviru grupe A, u kojoj je i reprezentacija Srbije, Irska je rutinski savladala Azerbejdžan sa 3:0 (2.0)

Ranije danas, odigrana su još dva meča! U prvoj utakmici grupe D, reprezentacija Bosne i Hercegovine je relativno lako savladala reprezentaciju Kazahstana u gostima 2:0 (1:0), dok su utakmici šestog kola kvalifikacija u okviru grupe C Litvanci savladali Bugare rezultatom 3:1 (1:0) 

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

7. kolo

Subota

Grupa D

Finska - Ukrajina 1:2 (1:2)

Puki 29 - Jarmolenko 4, Jaremčuk 34

Grupa B

Gruzija - Grčka 0:2

Bakasetas 90, Pelkas 90+5

Švedska - tzv. Kosovo 3:0 (1:0)

Forsberg 29, Isak62, Kuaizon 79

Grupa F

Škotska - Izrael 3:2 (1:2)

Mekgin 30, Dajks 57, MekTominej 94 - Zahavi 5, Dabur 32

Grupa A 

Azerbejdžan-Irska 0:3 (0:2)