Autor: Informer.rs

10.10.2021.

15:04

Foto:

Sport

LOKOMOTIVA PREDSTAVILA NIKOLIĆEVOG NASLEDNIKA! U biografiji samo BORBA za opstanak i gomila OTKAZA!

Dočekala je nova vlasnička struktura u Lokomotivi prvu grešku Marka Nikolića kako bi otpustili srpskog trenera i dočekali su je. Nikolić od prošle nedelje nije više trener Moskovljana, a sportski direktor Ralf Rangnik pronašao je ekspresnu zamenu. 

Na Nikolićevo mesto uskoro stiže nemački trener Markus Gizdol koji je sa Rangnikom sarađivao u Šaleku i bio mu asistent, preneo je ruski klub. 

Nemac je poznat kao izrazito defanzivan trener, ali i neko ko do sada nije radio nigde van svoje domovine. Pored toga, Gizdol je ulgavnom radio u klubovima koji se bore za opstanak, a poslednji angažman bio mu je u Kelnu. Jarčeve je preuzeo 2019. godine, uspeo da ih sačuva u eliti, ali je u aprilu dobio otkaz zbog katastrofalnih rezultata. Prethodno je istu situaciju imao i u Hamburgeru. 

Informer

Nema sumnje da će ga u Rusiji čekati daleko teži zadatak budući da su ambicije Lokomotive usko vezane za titulu. Marko Nikolić je moskovski klub odveo u Ligu šampiona, ove sezone je izborena Liga Evrope, a osvojen je i jedan Kup, te Nemac neće imati lak zadatak da nasledi bivšeg trenera Partizana. 

Lokomotiva je i ove sezone dobro otvorila takmičenje, ali je Rangnik kao novi sporski direktor želeo da dovede "proverene" i svoje ljude na sva bitna mesta u klubu, vlasnici su mu to odobrili, a prvi je oteran Marko Nikolić. 

Navijačima se nije dopala odluka uprave da Nikolić napusti klub, a ostaje da vidimo kako že se Gizdol snaći u Moskvi i hoće li uspeti da ponovi uspehe koje je sa Lokosima beležio srpski strateg.