Autor: Informer.rs

10.10.2021.

17:01

Foto: Tanjug/AP

Sport

BRUS JE BIVŠI! ARAPI SPREMILI SPISAK KANDIDATA - da se NAJEŽIŠ! Ko će na klupu NJUKASLA!?

Nakon što je tokom nedelje princ Saudijske Arabije Muhamed bin Salaman kupio Njukasl od Majkla Ešlija, fudbalski svet doživljava novu apokalipsu, a sve zahvaljujući ogromnom bogatstvu novog vlasnika Svraka. 

Bogatstvo prvog čoveka Njukasla procenjuje se na oko 320.000.000.000 evra, dakle, Njukasl sada ima sredstava više nego svi ostali premijerligaša zajedno! Nema sumnje da će se Bin Salman isprsiti već na zimu, a promene u kadru počele su danas. 

Doskorašnji trener Stiv Brus više neće sedeti na klupi Svraka, a na prvom narednom meču ekipu će predvoditi njegov pomoćnik Grejem Džons, koji će biti u ulozi privremenog menadžera. Ipak, očekuje se da bogata uprava ekspresno pronađe trajno rešenje, a šuška se da žele trenera sa ozbiljnim ugledom i iskustvom rada u Premijer ligi. 

Informer

Kao glavni kandidat da nasledi Brusa pominje se trener Glazgov Rendžersa i legenda Liverpula Stiven Džerard, a u priči je i Frenk Lampard. Ipak, dojučerašnji strateg Čelsija srozao je svoj ugled zbog loših rezultata na klupi Plavaca. 

Zanimljivo, Britanci javljaju da je među kandidatima i Antonio Konte koji je bez posla od kako je napustio Inter. Italijan bi se savršeno uklopio u želju Arapa. Ima ogroman ugled, sa Čelsijem je osvojio Premijer ligu, a gotovo u svakom klubu u kom je radio osvajao je gomilu trofeja. 

Ni tu nije kraj najavama! Jedan od kandidata za klupu Svraka je i Zinedin Zidan, ali i Brendan Rodžers, Roberto Martinez, Roberto Mančini i Paulo Fonseka. 

Informer

Nema sumnje da će na Sent Džejms Parku u narednim mesecima biti puno posla za nove vlasnike, a koji su za kupovinu Njukasla izdvojili 300.000.000 evra. Nešto manje od toga planiraju da potroše na pojačanja već u januaru! 

Novi fudbalski poredak kuca na vrata...