Autor: Informer.rs

10.10.2021.

22:40

Foto: Tanjug/AP

Sport

FRANCUSKA OSVOJILA LIGU NACIJA! Sat vremena uspavanke, pa SPEKTAKL na San Siru /VIDEO/

"Galski petlovi" su u finalu na "San Siru" savladali Španiju posle preokreta sa 2:1.

Trofej Francuzima su doneli Karim Benzema i Kilijan Mbape, a prethodno je vodeći gol za Špance postigao Mikel Ojrazabal.

Prvo poluvreme je bilo veoma negledljivo, daleko od nivoa koji se očekuje od reprezentacija Francuske i Španije, a jedini momenat vredan pomena viđen je u 32. minutu.

Španci su tražili penal zbog igranja rukom Žila Kundea, ali je posle konsultacije sa VAR sobom Entoni Tejlor odlučio da ne pokaže na belu tačku.

Drugi deo takođe nije bio preterano zanimljiv do 64. minuta kada je Teo Ernandez poslao bombu ka golu Španaca, ali je pogodio samo prečku.

Odmah posle toga je usledila kazna. "Crvena furija" je povela iz kontranapada koji je golom završio Mikel Ojrazabal.

Međutim, samo što su krenuli sa centra, Francuzi su došli do izjednačenja. Rezultat je pravim evrogolom poravnao Karim Benzema koji je "skinuo paučinu" iz rašlji.

Pobedu i trofej Francuzima doneo je Kilijan Mbape pogotkom u 80. minutu utakmice. Napadač Pari Sen Žermena je posle dodavanja Tea Ernandeza izašao sam ispred Unaja Simona i savladao ga je.

Interesantno je da je iz VAR sobe stigla potvrda da ofsajda nije bilo, iako se golim okom čini da nema greške i da se Mbape nalazi u nedozvoljenoj poziciji.