Autor: Informer.rs

12.10.2021.

18:04

Foto: Starsportphoto

Sport

HTELI DA MU PUCAJU U NOGE, ARKAN GA ZVAO U OBILIĆ! Kežmanova ISPOVEST - pokušali da ga OTMU u Amsterdamu!

Bio je Kežman jedan od najboljih fudbalera koje je Srbija ikada imala, a tokom karijere proživeo je mnogo, u najmanju ruku, nezgodnih momenata o kojima je pričao u emisiji "Goli život". 

Prvi nezgodan momenat dogodio se posle njegovog gola Crvenoj zvezdi kada je "pucao" ka Severu dok je slavio pogodak. 

- Usred bela dana dečko vadi pištolj i pokazuje ga iz kola. Hoće da mi puca u kolena. I sve to jer sam dao sam gol Crvenoj zvezdi i “pucao” ka Severu iz “mitraljeza”. Ali bio sam mlad i isprovociran. To je bila osveta za ono što su meni skandirali tokom cele utakmice. Posle sam se izvinio zbog toga - prisetio se Kežman. 

Dok je igrao u Srbiji Željko Ražnatović je imao veliku želju da Kežman zaigra za njegov Obilić, ali Matejin otac nije delio negove ideje. 

Informer

- Moj otac mi je pričao kako je to bilo. Arkan ga dva puta zvao kod njega u hotel Jugoslaviju. Rekao mi je da je izdržao taj veliki pritisak. Cela ta situacija kada te Arkan zove na sastanak i želi tvoje dete a ti mu se suprodstavljaš, nije prijatna. Otac mi je rekao da je posle tog drugog stastanka sa Arkanom, kada mu je definitvno rekao da ne želi da ja dođem u Obilić, imao određeni strah, da mu nije bilo svejedno. Kasnije je od ljudi bliskih Arkanu čuo da on ceni njegovo mišljenje i uopšte da ceni ljude kao što je moj otac. Tako sve se to ok završilo - pojasnio je Kežman. 

U inostranstvu nije bilo ništa bolje, a srpska mafija pokušala je da ga otme u Amsterdamu, ali je njegov prijatelj čuo njihov razgovor u kafiću i sprečio pravu dramu. 

- Reprezentacija je igrala u Velsu, da bi se ja posle te utakmice vratio u Amsterdam jer je trebalo da imam utakmicu za PSV. Čim je avion sleteo video sam policajce kako razgovaraju sa stujardesom i čujem kako pominju moje ime. Ona je potom pokazala na mene, oni su došli i zamoli me da izađem sa njima iz aviona. Ja sam hteo da odmah pozovem advokata ali su me smirili i rekli da je ovo za moje dobro. Iz aviona sam sa njima direktno ušao u policijski kombi. Tamo su mi rekli da su dobili informaciju da se spremala moja otmica koja je trebalo da se desi tog ili u narednih par dana - ispričao je srpski fudbaler.