24.10.2021.

09:35

Foto: ap photo

Sport

GOREĆE EVROPA, SVE PRŠTI OD DERBIJA! Fantastični okršaji u top 5 najjačih liga!

Goreće Evropa zbog fudbalskih derbija ovog vikenda!

Čak četiri fantastična okršaja biće odigrana ove nedelje u najjačim evropskim ligama, a najveći događaj biće svakako 183. susret Barselone i Real Madrida u španskoj Primeri (nedelja 16.15, Arena sport premium 1).

Nešto kasnije (17.30, Sport klub 1) kreće i najveći engleski derbi Mančester junajted - Liverpul. Veče je rezervisano za "Derbi Italije" Intera i Juventusa (20.45, Arena sport premium 1), kao i za meč Marsej - PSŽ (20.45, Arena sport) u francuskoj Ligi 1.

Osim pomenutih duela u popularnim ligama petice, u nedelju nas čeka i najveći holandski derbi, pošto Ajaks sa Dušanom Tadićem dočekuje PSV iz Ajndhovena (16.40, Nova sport).

Informer

 

Nema više Mesija

Pažnja svih ljubitelja fudbala najviše će biti usmerena na duel posrnule Barse i Reala, što će biti prvi "el klasiko" otkako je Lionel Mesi napustio Kataloniju. Ekipa Ronalda Kumana trenutno je sedma na tabeli sa 15 bodova, dok su "kraljevi" na drugom mestu sa 17 poena. Zanimljivu uvertiru u najveći svetski derbi napravio je kapiten Katalonaca Đerar Pike.

On otkriva da je u dobrim odnosima s jednim od najboljih igrača Reala Vinisijusom Žuniorom.

- Dugo sam u kontaktu sa fudbalerom Reala Vinisijusom, on bi mogao da bude velika pretnja za nas. Otkriću vam, nas dvojica smo bili u kontaktu dok još nije prešao u Real. Mislio sam da će pojačati naš klub, čak mi je u jednom trenutku rekao da je njegov dolazak u Barselonu gotova stvar. Poželeo sam mu i dobrodošlicu na "Nou kamp", ali onda se u priču uključio Real. Udvostručio je ponudu i uzeo nam ga - otkriva Pike pred novi okršaj protiv Madriđana.

Informer

Žoze Murinjo

Murinjo čeka lidera Serije A

Osim četiri velika derbija na Starom kontinentu, na programu je i veoma zanimljiv okršaj u italijanskoj Seriji A. Roma sa Žozeom Murinjom u nedelju (18.00, Arena sport) dočekuje lidera italijanskog prvenstva Napoli. Rimljani u ovaj meč ulaze nakon istorijske katastrofe i poraza od norveškog Bodo Glimta u Ligi konferencija od čak 6:1.

- Da sam izveo prvi tim protiv Bodo Glimta, možda bismo primili četiri ili pet golova protiv Napolija u nedelju. Onda bi rekli da sam opet ja kriv. Nisam slučajno nedavno rekao da bi trebalo da idemo u Vatikan da se molimo da ne bude povreda, jer imamo premalo kvalitetnih igrača - pravda se Murinjo.


S druge strane, trener Madriđana Karlo Anćeloti pokušaće da nastavi sjajan niz protiv Ronalda Kumana, od koga nikad nije izgubio u karijeri. Kao treneri Ajaksa i Milana sastajali su se četiri puta, a Italijan ima skor od tri pobede i jednog remija.

- Imali smo vremena da se nakon Lige šampiona fokusiramo na "el klasiko". Potrebno je da fizički i taktički budemo na visokom nivou. Imam apsolutno poverenje u svoje igrače pred duel sa Barselonom - poručuje Anćeloti.

Informer

 



Najveći fudbaler u istoriji Barselone Lionel Mesi istog dana će gostovati Marseju u velikom derbiju Francuske. Stručnjaci i bukmejkeri ne veruju da će Mesi, Nejmar i Mbape imati problema s velikim rivalom, a mnogo veća drama očekuje se u engleskom derbiju.

Juve želi osvetu

Mančester junajted pokušaće da ostvari prvi trijumf protiv ekipe Jirgena Klopa u Premijer ligi nakon tri i po godine. Menadžer "đavola" Ole Gunar Solskjer, koji je često na udaru bivših fudbalera Džejmija Karagera i Gerija Nevila, kaže da veruje u trijumf.

Informer

 



- Retko čitam njihove kritike. U nedelju je derbi s Liverpulom, znam da Džejmi voli malo da preteruje u takvim situacijama. Njegovo mišljenje sigurno neće promeniti ništa u pripremi tog meča - kaže Solskjer.

Sigurno će biti zanimljivo u derbiju između Intera i Juventusa. "Nero-azuri" su prošle sezone osvojili titulu i prekinuli devetogodišnju dominaciju "stare dame", pa će gosti iz Torina pokušati da im se osvete za to.