Autor: Informer.rs

25.10.2021.

13:35

Foto: Starsportphoto

Sport

VEČITI IZVOZE KAO NA TRACI! Partizan najviše u Srbiji, Zvezda na 11. mestu!

Ajaks je lider pošto je čak 81 igrač stasao u akademiji velikana iz Amsterdama član nekog od kluba iz 30 najjačih evropskih liga. Šahtjor ima  75, pa slede Sporting, Dinamo iz Kijeva i zagrebački Dinamo sa 70.

Čak 69 igrača koji su ponikli u Partizanu  trenutno nosi dresove klubova iz 30 najjačih evropskih liga. Što se tiče šampiona Srbije, Zvezda ima 56 igrača. Crveno-beli su u rangu Barselone (57) i praške Sparte (58).

Srpski šampion je bolji od Arsenala i Fajenorda. Vojvodina sa 44 predstavnika, jednim više od splitskog Hajduka. Od srpskih klubova na toj listi je i Čukarički sa 26.

Kada je reč o ligama petice - Real Madrid lider. Trenutno 42 igrača stasala u madridskoj akademiji imaju ugovore sa klubovima iz Engleske, Španije, Nemačke, Italije i Francuske. Identičan broj igrača ima i Barselona, a slede Lion (32), Ren i PSŽ (30).

Partizan je lider kada je reč o timovima iz Srbije. Osmorica izdanaka Partizanove škole fudbala trenutno igra na top nivou. Crvenu zvezdu predstavljaju šestorica igrača.