Autor: Informer.rs

27.10.2021.

17:28

Foto:

Sport

SADIK DOBIO PAKLENU KONKURENCIJU! Bivši reprezentativac ŠPANIJE stigao u Segundu!

Prava "bomba" odjeknula je španskom fudbalu tokom današnjeg dana! Bivši reprezentativac te zemlje, legenda Atletik Bilbaa Fernando Ljorente potpusao je ugovor sa drugligašem Eibarom i tako se posle osam godina vraća u Baskiju gde je u preiodu od 2005. do 2013. branio boje Atletik Bilbaa. 

Bivši španski reprezentativac je potpisao ugovor do kraja sezone i biće veliko pojačanje za nekadašnjeg člana Primere. Eibar je sjajno počeo novu sezonu nalazi se na drugom mestu u Segundi, a u Baskiji se nadaju da će posle samo godina dana uspeti da se vrate među elitu. 

Eibar je trenutno drugoplasirani sa 24 boda, dok je lider Almerija sa bodom više. Ljorente će imati zadatak da pomogne četi Hose Luisa Mendilibara da se domogne prvog mesta i napadne direktnu promociju u viši rang. 

Informer

Ljorente je karijeru počeo u Riber Eberu, da bi 1996. sa svega 11 godina prešao u redove Atletik Bilbaa. Debi u prvom timu upisao je 2004. i narednih 11 sezona je bio prvi napadač baskijskog kluba. 

Iz Bilbaa 2013. godine odlazi u Juventus, potom Sevilja, Svonsi, Totenhem, Napoli, a poslednji angažman imao je u Udinezeu prošle sezone gde je na 14 utakmica postigao samo jedan pogodak.