Autor: Informer.rs

27.10.2021.

16:45

Foto:

Sport

SRAMOTA! NAVIJAČI DINAMA U SRPSKOM SELU VELIČALI NDH! Skandirali USTAŠKE parole!

Žreb je odlučio da je šampion Hrvatske u osmini finala Kupa gostovati u Bijelom Brdu, selu koje čini većinski srpsko stanovništvo, a navijači Dinamo Zagreba napravili su novi nacionalistički skandal. 

Poznata grupa Bed Blu Bojsi veličali su i skandirali parole vezane za ozloglašenu NDH. Nekoliko minuta po početku meča počelo je sramno navijanje i uzvikivanje ustaških parola. 

Po pisanju hrvatskih medija, navijači Dinama su pevali "Hrvatska mati me rodila, hrvatska zemlja othranila, Hrvat sam bio i Hrvat ću biti, živela NDH", ali i slogan "Mi, Hrvati" koji je čest na utakmicama reprezentacije u brojnim sportovima. 

Informer

Zloglasna NDH bila je ustaška država tokom Drugog svetskog rata na teritoriji Hrvatske, ali i velikog dela Srema koji je danas u sastavu Srbije. Ostala je upamćena po monstruoznim zličinima, ali Bed Blu Bojsi su ponosi na svoje pretke.

Bijelo Brdo se nalazi u optini Erdut, na petnaestak kilometara istočno od Osijeka i nedaleko od granice sa Srbijom. U mestu ima nešto manje od 2.000 stanovnika, ali većinski Srba. 

BSK se takmiči u tamošnjoj drugoj ligi, prošle sezone je malo falilo da se plasiraju među Elitu, ali ambicije kluba iz Bijelog Brda nisu splasle.