Autor: Informer.rs

29.10.2021.

07:08

Foto:

Sport

SRAMNA ODLUKA NAPOLIJA! Odbili da igraju u MARADONINU čast zbog PARA!

Španska sportska agencija RG Sport planirala je organizovanje revijalnog turnira u čast Dijega Armanda Maradone, ali od svega, kako sada stvari stoje, neće biti ništa. 

Plan je bio da na turniru igraju klubovi u kojima se Maradona proslavio - Boka Juniors, Napoli i Barselona, međutim, umesto trijagonala biće odigran jedan meč, 14. decembra u Saudijskoj Arabiji, a sastaće se Boka i Barselona.

Klub u kom je Maradona ostavio najdublji trag - Napoli, odbio je učešće iz dva razloga, a glavni je pregust raspored. Dva dana pre turnira na programu je meč sa Empolijem, a već 19. decembra utakmica sa Milanom. 

Pored toga, "Republika" javlja da je Aurelio De Laurentis tražio ogromnu novčanu nagradu za učešće Napolija. Boka i Barsa su pristali na po 1.000.000 evra, dok je Napoli navodno tražio 5.000.000.

Turnir je trebao da se održi povodom godišnjice smrti slavnog fudbalera, a biće odigran u Saudijskoj Arabiji. Ipak, na meču neće biti Maradoninih ćerki Dalme i Đanine, pošto u organizaciji događaja posreduje Matijas Morla, čovek koji je bio advokat njihovog oca.

- On je čovek koji se pojavio kao navijač i postao prijatelj mog oca, a sada tvrdi da on poseduje njegove slike, glas i ime, a ne njegova deca - rekla je Dalma.