Autor: Informer.rs

29.10.2021.

16:52

Foto:

Sport

BRĐANI ĆE BITI ZADOVOLJNI I BODOM U HUMSKOJ! Partizan je OGROMAN favorit, ali...

Brđani stižu na noge Partizanu koji deluje nezaustavljivo tokom ove sezone! Četa Aleksandra Stanojevića juče je rutinski savladala Metalac, a već u nedelju sledi novi ispit protiv nezgodnog Čukaričkog. 

Fudbaler tima sa Banovog brda Asmir Kajević rekao je danas da je Partizan favorit u predstojećoj prvenstvenoj utakmici i da bi bio zaodovljan bodom u Humskoj, ali da će njegova ekipa pokušati da pobedi ako joj se ukaže prilika.

- Partizan je sada kandidat broj jedan za titulu, ali mi ne smemo i nećemo tražiti bilo kakav alibi. Iskreno, bio bih zadovoljan bodom, ali ako nam se ukaže šansa, pokušaćemo i da pobedimo velikog rivala. Crno-beli su u odličnoj formi, to najbolje pokazuje i tabela, savladali su sve rivale osim Crvene zvezde u domaćim takmičenjima... Uz sve to, odlično igraju, posebno na domaćem terenu, ali imamo i mi svoje adute. Neće ni njima biti lako - rekao je Kajević.

Čukarički u utakmicu ulazi posle eliminacije u Kupu i poraza od Loznice.

- Nadam se da će nam prethodna utakmica biti smernica za utakmicu sa Partizanom, videli smo da ne pobeđuje uvek favorit, da su u sportu iznenađenja moguća. Dugo sam u klubu, od 2016. godine, a Čukarički za to vreme nije slavio u Humskoj protiv Partizana - rekao je Kajević, a potom se prisetio prethodnih utakmica protiv crno-belih. 

Informer

- Jednom smo odigrali nerešeno, bilo je 0:0, taj meč sam upamtio po povredi našeg tadašnjeg napadača Ognjena Mudrinskog. I taj podatak da Čukarički nije slavio u gostima protiv Partizana od aprila 2016. godine dovoljno govori ko je favorit - dodao je on.

Rekorder po broju golova u dresu Čukaričkog u šampionatima Srbije istakao je kvalitete napadača Partizana.

- Kada bih krenuo da izdvajam pojedince, to bi zaista potrajalo. Partizan ima odličan balans defanzive i ofanzive, ali ako već moram da ističem nekoga, tu su pre svega Rikardo, Natho, Pantić, Menig, Lazar Marković... - dodao je Kajević.

Od duela pre dve godine, kad je Čukarički golom Luke Stojanovića pobedio sa 2:1 na Banovom brdu, nije se mnogo toga menjalo u oba tima. Od 11 tadašnjih startera Čukaričkog, sedmorica su i sada u klubu, a nije bilo mnogo promena ni u Partizanu.

- Obe ekipe pokušavaju da zadrže okosnocu tima što duže, sve se radi planski. Samo tako može da se napravi dobar rezultat. I taj podatak daje dodatnu draž predstojećoj utakmici - naveo je Kajević.

Čukarički u utakmicu ulazi kao trećeplasirana ekipa na tabeli sa 25 bodova, a Partizan je prvi sa 40 bodova, uz meč više.